neděle 24. července 2016

Ještě pár slov k Božickým otevřeným sklepům 2016

Obrazovou dokumentaci a náš dojem ze sobotní návštěvy letošních Božických otevřených sklepů jsem učinil v příspěvku Vracíme se ze sklepních uliček - viz http://probozice.blogspot.cz/2016/07/vinari-vracime-se-ze-sklepnich-ulicek.html. Pár slov k akci ještě dodávám zde.


Letošní Božické otevřené sklepy jsou důkazem, že se vyplatí vložit úsilí, elán, péči, nasazení a peníze do přípravy a propagace. To je z mého pohledu nejvýraznější poselství letošní zdařilé akce.

Druhou věcí jsou samotné otevřené sklepy. Z pohledu konzumenta je zvolený způsob vstupného na akci v dané době vhodný a přiměřený. Přiměřený je i počet otevřených sklepů. Větší počet už by byl pravděpodobně nad hranicí možností návštěvy. I tak se nám stalo, že jsme nestihli jeden ze sklepů navštívit a jelikož jsme odjeli do Sklepní uličky u Borotic, už jsme se tam zpátky nevrátili. A dodatečně jsme si uvědomili, že nás to mrzí.

Na vysoké úrovni bylo zázemí, posezení pod stany a pergolami, občerstvení i WC. Jediná výtka směřuje k prostranství před obecním sklepem, kde zakryté prostranství chybí a tak většina návštěvníků odjela prvním vínobusem k Boroticím. Určitě už nad tím pořadatelé přemýšlejí na příští ročník. Určitě jim v přípravě pomůže i anketa, kterou mohli návštěvníci vyplnit.

Pozvánka na něj byla součástí propagačních materiálů a to je výborná věc. Kalendáříky 2017 i pozvánka na zadní straně katalogu. Jak jsem začal, tak končím: výborná mediální propagace přispěla zcela nepochybně k letošnímu úspěšnému průběhu pěkné akce, která by neměla v kalendářích božických akcí chybět ani do budoucna.

            (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat