sobota 3. září 2016

Co nám napověděla anketa o letošním božickém létě?

Léto se pomalu sune ke svému konci, i když vysoké denní teploty se nás snaží přesvědčit o opaku. Božické kulturní a sportovní léto má před sebou poslední akci, a tou bude příští sobotu 10.9.2016 Božický burčák v Obecním sklepě.


Do ankety se zapojilo 29 hlasujících, což je jistě malý vzorek, ale nějakou vypovídací hodnotu jistě taky má. V podstatě odpovídá tomu, co jsem psal v úvodním článku k tomuto tématu, že totiž nabídka byla dosti solidní a pestrá a že nám tady v podstatě chyběla jenom nějaká taneční zábava pod pergolami na hřišti a že o tom se asi bude přemýšlet pro příští rok.
Jestli tedy nás ovšem všechny nezadusí Babišův nesmysl s elektronickou evidencí tržeb. To se totiž může lehce stát, že se díky tomuto "šmírování" nebude chtít spolkům vůbec něco pořádat. A už vůbec nevím, jak by si účetnictví a následné hlášení Babišovu berňáku vedla třeba kulturní komise rady obce, která je pořadatelem nebo spolupořadatelem mnoha akcí?!
Ale nemalujme čerta na zeď, v Česku se vždycky najde nějaká cesta ze zdánlivě neřešitelné situace a třeba nám bude za rok lépe a radostněji. Bude totiž zase těsně před volbami, tentokrát parlamentními, a to se určitě zase bude něco rozdávat a odpouštět a dávat výjimky. A za další rok zase, protože bude zase před volbami, tentokrát obecními. A další rok zase ....

            (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat