sobota 24. září 2016

Fotbal: Chybí nám herní pohoda. Z Hrádku body nevezeme.

Nastoupili jsme v optimálním rozestavení a věřili jsme, že by to dneska konečně zase mohlo být ono. Hrádek však začal rychlou nátlakovou hrou a první tři minuty byl víceméně na naší půlce a před naší brankou. Všechno rozhodla 47´.
Zápas: Hrádek - Božice 1:0 (0:0).


Hru plnou "čutání", našich komplikovaných pokusů o založení útoků, hrádecké jednodušší, ale efektivnější útočné hry a vcelku nepříliš pohledného fotbalu rozhodla 47´. Nejdříve chtěl Mira Tkadlec dovézt míč až do branky a z rychlého protiútoku, kdy jsme signalizovali ofsajd a ani praporek, ani píšťalka nepromluvili, nám střídající Němček č. 20 dal gól. A protože už jiný gól nepadl, prohráli jsme dosti nešťastně 1:0.

Obecně lze říct, že nám opět chyběla herní pohoda a nadějněji to nevypadá ani na lavičce. Tam byl dnes připravený jenom Zdeněk a ten musel do hry příliš brzy kvůli zdravotní indispozici Petra Řiháka. Už ve 25´.

Sestava Božic: Honza Szabó- David Švejdík, Kamil Kalina, Petr Řihák - Jiří Pavelčík - David Mlčúch, Miroslav Tkadlec, Karel Vávra, Honza Kudlička - Patrik Ležák, Roman Šob. Na lavičce Zdeněk Chrenovský. Vedoucí mužstva Milan Šperka.


Krátce úvodní reflexe:
1´ Rozehrávka Hrádku - centr - a Honza Szabó.
2´ A opět po našem pokusu o útok brejk Hrádku.
Opět útočí Hrádek- Kamil dotírajícího útočníka odstavil.
5´ Naše útoky končí brzo. Pavelčík - Mlčúch faulován (tak to bylo po celý zápas) - VPK Jura, ale Lopík míč nezpracoval.
6´ Podobná situace - VPK kope Džamp přízemní střelou přímo do rukou gólmana.
7´ Lopík chtěl střílet levačkou. Faul na Kamila loktem do žaludku. Nebezpečná střela minula naši zadní tyč. Hrádecký hráč č. 17 Švábek, zatím nejnebezpečnější hráč zápasu.
8´ Jura "usmlouval" míč až na roh - přetažený centr.
11´ Kamil dlouhým výkopem až k bráně Hrádku.
Trneme před každým hrádeckým útokem. Cítíme, že jsou nebezpečné. A modlíme se, aby naše pokusy byly dotaženy aspoň do nebezpečné vzdálenosti. Naše střely zdálky nemají dneska šanci.
15´ Gólovka Hrádku. Nejdřív Badinský a potom ještě někdo přestřelil ze dvou metrů naši bránu!!!
16´ Naše pokusy: David M. - Lopík - David M. - bodlem gólmanovi. Mira - Lopík - klička se mu  nepovedla. Kamil - Jura - Kája - Mira - střela do bariéry hrádeckých hráčů a jsme bez míče.

A tak nějak to vypadalo po celý zápas.

Pár pěkných momentů našich:
21´ Pěkně potáhl a dobře centruje Honza K. a David M. hlavou umístil. Gólman byl pozorný.
26´ Pěkně pálí z úhlu Honza. "Mohl to dát pod sebe!"
30´ Faul na Káju. VPK kope Žap krásně do vápna - Kamil hlavou těsně mimo. Ale pěkná akce a potlesk.
Od 35´ máme více ze hry a vypadá to nadějně na vyrovnání. Hrádek dobře brání.
37´ Střelu si připravil Roman a vypálil. Falšovaná rána těsně minula pravou tyč. Naše nejlepší příležitost v utkání.
38´- 41´ Po faulech na naše kopeme 3 VPK. Kope Kamil a Ďžamp.
44´Tradiční individuální akce v podání Karla zastavena faulem. Ale Džampovi se nacvičený signál nepovedl.
Až do konce poločasu neúspěšně tlačíme. Na adresu Hrádku zní z naší tribuny: "Bráněj remízu!"

Druhý poločas jsme začali aktivně a do gólovky se dostal Mira Tkadlec. Neproměnili jsme a z protiútoku jsme dostali rychlý gól. Hodně studená sprcha přesně v duchu hesla "Nedáš? Dostaneš!"

Ještě jednu šanci si připravil ve 47´ Roman. Střílel levačkou, gólman míč vytáhl těsně nad břevno. Jenže z protiútoku měl gól na kopačce domácí kapitán Zábojník (č.16). Míč protlačil přes tři naše hráče, naštěstí pro nás poslal míč podél branky mimo!!!

No a to bylo z dnešního fotbalu v Hrádku všechno. Pak už to byl spíše jenom souboj hlasivek fanoušků Hrádku a Božic na tribuně!!! Tam jsme jasně vyhráli! :-) Vtipem i břitkostí hlášek.
Na hřišti to byl samý faul, hlávně ze strany Hrádku. "To si děláš p...l!" volá Hrádek. "Bacha na ty hlasivky!" kontrují Božice. "Vinohrady!" komentují Božice nepovedenou střelu Hrádku.
Ještě pozor: V 61´ orazítkoval naši tyč nejlepší hráč na hřišti hrádecký kapitán Jiří Zábojník!!!  Všechny vysoké míče měl domácí dlouhán Švábek a my jsme jednu akci nezakončili přesnou střelou! prostě nám to včera vůbec, ale vůbec nesedlo. Na tribuně jsme mudrovali, že by v závěru měl jít na stopera Roman a Kamil by to zkusil v útoku. Nestalo se. Naopak Kamil měl plné ruce práce s odvracením vysokých míčů.
Naše poslední branková příležitost - 84´ - Jura centruje Honzovi, ten vrací Jurovi a ten posílá dopředu Miru Tkadlece. Mira zpracoval, otočil se a vystřelil - míč jen těsně míjí branku!!!!
Hrádek takticky dvakrát střídá a je tu konec. Možná i dobře, protože pracují i naše nervy a ještě by někdo z našich mohl  být vylitý!

Fotbalu jsme si dneska moc neužili, spíš člověka mrzí jiné věci, které vidí a slyší kolem sebe. Ale "bod zlomu" určitě brzy přijde. Třeba už příští týden, kdy k nám zavítají předposlední Rakšice. Jenom tu naši lavičku bychom rádi viděli plnou! I tím si zápasy prohráváme.















































Žádné komentáře:

Okomentovat