neděle 25. září 2016

Letošní úrodě v Božicích požehnal Střihoruký Edward!

Jan Špilar žehná úrodu v božickém
kostele
Kdo dneska navštívil nedělní bohoslužbu v Božicích, byl asi velmi příjemně překvapen. Jednak zde proběhlo Poděkování za úrodu a jednak mši Svatou a Poděkování sloužil brněnský jáhen Mgr. Jan Špilar, jinak veřejnosti (i televizní) známý brněnský kadeřník světové úrovně z Kadeřnictví Jan Špilar - Střihoruký Edward.

Tak si dnešní účastníci nedělní bohoslužby v božickém kostele sv. Petra a Pavla odnesli nejen boží požehnání, ale i požehnané plody našich polí, zahrádek a sadů a taky zážitek ze mše sloužené světoznámým kadeřníkem! Kdy se nám to zase poštěstí? Nikdy nevíme, a tak pokud chodíme na nedělní bohoslužby v Božicích pravidelně, můžeme mít zase někdy brzy podobné štěstí.





O tom, kdo je Jan Špilar jsem nahlédl na web České televize a web Jana Špilara a zde se píše:
Jan Špilar se narodil v roce 1964 v Pardubicích mamince Vilmě a tatínkovi Karlovi Špilarovým, kteří měli v té době tři děti – Vilmu, Jaroslava a Karla. Základní školu vychodil také v Pardubicích. Následně se vyučil kadeřníkem v Hradci Králové a do prvního zaměstnání nastoupil jako maskér v ND Praha. Během tohoto období líčil na filmu Amadeus, pak následovaly dva roky vojny a po nich se přestěhoval do Brna, kde jako pošťák. V červnu 1987 se oženil s Gitou Pitlíkovou a brzy se narodily dcery Tereza a Sára. Také se vrátil k profesi kadeřníka. Pracoval pak v Brně, Přerově, Praze a nakonec se vrátil zase do Brna. V roce 1993 si otevřel kadeřnické studio Střihoruký Edward, kde pracuje dodnes. V roce 2000 se narodil syn Samuel a o rok později založil českou sekci HCF a získal zlatou medaili se safírem za přenos francouzské módy do ČR. Od roku 1999 si při zaměstnání doplňoval vzdělání, v roce 2003 maturoval a v roce 2004 promoval na TF JCU v Českých Budějovicích na katedře praktické teologie s titulem Magistr. Kromě toho je také Jan Špilar trvalým jáhnem při Brněnské katedrále Sv. Petra a Pavla, v kostele sv. Michala a je vyšetřujícím soudcem Diecézního soudu v Brně. Manželům Špilarovým dále patří Galerie Špilar v Brna na Dominikánském náměstí, kde se konají pravidelné umělecké výstavy. 
                      (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat