sobota 10. září 2016

Fotbal: Střelnice v Práčích. Dopadli jsme jak Lechovice (akt.11.9.+foto)

V první půlce se nám podařilo, na co jsme sáhli, teda lépe řečeno, do čeho jsme kopli. Díky pohotovým, rychlým a přesným střelám Lopíka, Romana a zase Lopíka jsme vedli zcela nečekaně vysoko 0:3. Naopak domácí, na co sáhli, to .....
OP: Práče - Božice 4:3 (0:3). Naše branky: 2x Patrik Ležák, 1x Roman Šob.


Druhý poločas byl přesným opakem toho prvního. Zbytečně jsme znervózněli po první brance domácích v 54´, a pak už se to s námi vezlo. Až moc brzo střídal Mira Tkadlec, nevyplatilo se ani prohození Romana s Petrem Ř., některým našim hráčům docházely v úmorném vedru síly a domácí dali šťastně druhý, pak třetí (po opačně signalizovaném autu) a nakonec i vítězný čtvrtý gól. Dokonalý obrat se jim podařil a my jsme museli spolknout hořkou pilulku porážky.

Už pohled na sestavu před odjezdem na zápas říkal, že to Jara nestihne, Žapík dneska nenastoupí a Jura bude připraven jen v nouzi nejvyšší na lavičce. Vedle něj se posadil Vojta, což byla jedna z mála dobrých zpráv.
Naše sestava: Honza Szabó - Petr Řihák, Kamil Kalina, David Mlčúch - Zdeněk Chrenovský - Karel Vávra, Mira Tkadlec, Honza Kudlička, Petr Procházka - Patrik Ležák, Roman Šob. Střídali: Vojta Maruštík (62´místo Miry) a Jura Pavelčík (75´ Prochyho).




Domácí jsou jako buldoci, nic nevzdávají a velkou herní zkušenost dávají do hry hlavně ve druhé půli. Navíc jim plná lavička umožnila v závěru taktické střídání a rozdrobení zápasu okoukané od profesionálů. Ale tak se to dneska taky musí umět, když to jde ...

Hned úvodní minuty ukázaly, že to s domácí muškou není dneska moc slavné a že pomalý stoper je zranitelný, pokud budou naše tykadla pohyblivá. Naše první dvě střely na branku však byly jenom propagační a jak Kamilův přímák, tak Davidova střela "zestoje" Gymbála v brance neohrozily. Zato naše pomalá malá domů ve 3´ mohla skončit katastrofou. Naštěstí práčský útočník z pár kroků přestřelil. A podobnou gólovku měl v 5´ Szapanos (?), ale pozorný Honza první střelu vyrazil a druhou z úhlu lapil.
Z toho je patrné, že oba týmy od úvodních minut vsadily vše na útok, aby v 30°C vedru daly co nejdříve gól a přinesly si uklidnění do vlastních řad.
A útoky pokračovaly na obou stranách. Zcela osamocený Kosec poslal míč křížnou střelou z úhlu mimo branku a náš Mira vypálil v 7´ krásnou střelu z 20 m těsně nad. Škoda jí! Kája dlouhým držením míče zbrzdil náš slibný útok a pak práčský útočník pálil až do autoparku i přes vysoké zábrany. Taháme všechno po pravé straně do přehuštěného prostoru a vzadu nám to při rozehrávce občas skřípe ...
Jako blesk z čistého nebe proto působila povedený Honzův lob za obranu a Lopík v běhu bez přípravy poslal vysoký míč krásně pod víko! Šli jsme v 16´ do vedení 0:1!
Práčský roh nadvakrát zlikvidoval Honza a práčský brejk zastavil čistě David. A do šancí jsme šli i my. Lopíkův brejk ve 20´ rozvlnil jenom boční síť, ale  pak po pěkném ťukecu sedl míč Romanovi a ten ve 21´ z 20 m poslal míč přesně k tyči na 0:2. Sám po zápase skromně říkal, že mu to nesedlo, že střílel kolíkama. Důležitý byl výsledek!
Takový vývoj zápasu Práčské na chvíli srazil do kolen a my jsme toho hned využili. Kamil poslal rouru na Lopíka a ten nezadržitelně podél gólmana poslal míč potřetí do práčské sítě! Od 24´ jsme vedli nečekaně vysoko 0:3. "Ty p..o, my kopneme třikrát na branku a dáme tři góly!" kroutil hlavou udiveně jeden z našich. I fanoušci Práči byli jako opaření.
A znovu je v brejku Lopík, Gregora obstřelil, ale míč šel těsně vedle. A tak už to potom z naší strany bylo pořád. Žádná další střela nám už nesedla tak, jako ty tři úvodní, ať už střílel Kája (25´), Honza z VPK (28´), David dloubákem a neujala se ani Kájova gólovka v 33´. Střelu gološ vypíchl na roh. V šanci byl i Mira v 34´, ale míč mu nesedl.
Jenže naše zmatky vzadu nevěštily nic moc dobrého, Práče toho ale v 1. půli nedokázaly využít. Poslední pěknou akci a dokonce gólovou jsme měli my. Roman míč krásně potáhl až k vápnu, poslal Mirovi, ten si míč připravil, ale střela šla těsně vedle pravé tyče. Mira si drží hlavu ... Tolik by chtěl uspět.

Studená sprcha v práčské šatně asi byla velmi účinná, stejně jako výborná klobása, kterou jsem si dal já. Práčské občerstvení zatím nejlepší v přeboru a dávám první jedničku! :-)

O druhé půlce se mi nechce moc psát a zbytečně se v tom "rochnit". Sešlo se hodně faktorů, které nám nesedly a promítly se do konečného účtu. "Práčští buldoci" se do nás od 46´ zakousli a tlačili a kousali nás tak dlouho, až nás udělali! "Práčáci napadají, my padáme!" Marně jsme volali z lavičky po klidu a jednoduchosti. "Přestaňte vymešlet kraviny, hrejte jednoduše! Mluvte na sebe!" Jenže to už bylo v 53´ po naší zbytečné chybě a stav se změnil na 1:3.
Zbytečně brzo odevzdáváme míč soupeři. "To radši do akátů než gólmanovi. Kontroluj to, nespěchej, v klidu!" Jenže to bylo přesně to, co nám v té chvíli scházelo. Kamilova standardka šla do zdi (59´) a naopak naše zeď stála tak divně, že jsme v 60´ jen zírali na střelu vedle tyče. Ze hřiště šel v 62´ s bolestí zad Mira. Střely na obou stranách (od nás Romanova) šly vysoko nad a přímák Práčí šel vedle tyče! "To smrdělo ...!" Vysoké míče nesbíráme, nemáme na to lidi a náš útok se nepovedl. Faulujeme na půlce a pak chybujeme, odražený míč posílá v 68´ do naší branky Klouda (?) a snižuje tak na kontaktních 2:3.
"Hoši, pojďme se zvednout!" Hra ztratila tempo (hlavně z naší strany), v tvrdých osobních soubojích jsme s udělanými hráči Práči neobstáli. Prohodili jsme unaveného Romana s Petrem Ř a do hry šel v 75´ Jura. Smolná byla 77´. Zaútočili jsme, ale míč se vrátil na naši půlku a spadl do autu. Šel od žlutého, ale pomezní ukázal pro Práče. My jsme stáli, Práče hrály a dostali jsme gól. Stav 3:3 v této chvíli nevěstil nic dobrého.
Náš křečovitý útok se opět nepovedl a v rychlém práčském brejku jsme vzadu opět propadli a dostali jsme v 82´ další gól! Práče šly do vedení 4:3 a pořád neměli dost.
Na stopera šel Jura. Útok Práčí zastavujeme faulem a přímák odvrací Kamil hlavou na roh. Ten domácí rozehráli dobře a už se téměř radovali z další branky. Pohotový Honza však míč viděl a špičkami prstů ho vypíchl na roh. Naše poslední šance přišla v 88´. Náš útok zastavili faulem na Kamila, přímák kope Jura. Dobře, ale gól z toho není. Pak už Práče takticky zdržují, střídají a ani nastavený čas nám není nic platný.
Mohli jsme přivézt body, vrátili jsme se s nulou. Tak nějak před týdnem dopadly Lechovice v Čejkovicích.

Teď už zbrojíme na Hostim a mělo by to vypadat jinak. Plnější sestava a vydržet v kondici celých devadesát minut. To by se mělo povést.
                           (lan)

Systém FAČR večer spadl, nejde ani ráno, takže další doplnění přidám během dne. Třeba tabulku po odehraném kole:
























































Žádné komentáře:

Okomentovat