sobota 10. září 2016

Fotbal: Práče zatím jedou tak napůl! Představujeme našeho soupeře

FK Práče, mužstvo slavné minulosti, se letos do zápasů okresního přeboru obulo přeci jenom lépe, než jak na jaře loňský ročník končilo. Jedeme tam v sobotu 10.9.2016 pro body. Pro kolik? Uvidíme na hřišti.


Z práčského facebooku a zpravodaje OFS jsem vybral následující informace:

FK ZNOJMO "B" - AČKO 4:2 (3:0) Goly: Zimek, Koudela
Sestava: Gymbál - Procházka, Koudela, Zika TJ, Bernát - Zika T., Zimek, Blažek, Gregor D. - Klouda, Kosec
Střídali: Fruhwirt, Matůš, Svoboda
V neděli dopoledne jsme sehráli další utkání s velmi kvalitním týmem FK Znojmo „B“. Do utkání jsme vstoupili přímo hrůzostrašně, když jsme po pár chvílích prohrávali 0:2. Domácí nás přehrávali ve všech směrech. My si vytvořili pár nadějných příležitostí také, ovšem střely Kosece, Zimka i Bernáta nedělaly větší problémy domácímu golmanovi. Hřebíček do rakve definitivně zatloukl náš vlastní gól. Druhá půle probíhala ve stejném duchu jako ta první, i když i my jsme se postupně osmělovali a dostávali do několika šancí. Nakonec se nám v závěru podařilo aspoň kosmeticky upravit, když branky vstřelili Zimek a Koudela. I přes to si myslím, že se nemusíme za předvedený výkon vůbec stydět. Bojovali jsme a hráli jsme to, co nám umožnila naše sestava i domácí mužstvo.

AČKO-RAKŠICE 6:1 (3:0) Goly: Klouda 2x, No Name, Krejčiřík, Szapanoš, Gregor R.
Sestava: Gymbál - Zika, Gregor R., Pospíšil, Koudela - Szapanoš, Zimek, Blažek, Kosec P., Klouda, No Name
V dalším domácím utkání jsme přivítali Rakšice. Minulý rok jsme tento tým ani jednou neporazili, a proto jsme chtěli body urvat za každou cenu. Do zápasu jsme vlétli pohodově a důležitý byl první gól, který jsme brzy vstřelili. Od tohoto okamžiku jsme hosty k ničemu nepustili a dobrou kombinační hrou jsme náskok zvyšovali. V druhé půli jsme rychle vstřelili dva góly a bylo po zápase, který se jen z povinnosti dohrával. Mrzí snad jen vstřelený gól, který jsme dostali v závěru zápasu.


Hrádek-Práče 2:1 (2:0). O osudu utkání se rozhodlo především v první půli, kdy domácí korunovali svou převahu a ujali vedení po brankách Pavla Hoce a Jaroslava Švábka. Hostům se po přestávce podařilo snížit střelou Romana Kosece.

AČKO - HOSTIM 2:1 (0:0) Góly: Zimek, Predátor
Sestava: Gymbál - Bernát, Pospíšil, Koudela, Tkadlec - Kosec P., Zimek, Blažek, Krejčiřík - Klouda, Potěmkin
Střídali: Gregor, Procházka, Konupčík
V prvním zápase sezony jsme přivítali námi neoblíbenou Hostim, s kterou jsme ze 4 zápasů uhráli jediný bod. Do utkání jsme vstoupili vcelku dobře, po prvních 15 minutách jsme začli být aktivní a vytvářeli si i šance a nebezpečné situace. První poločas byl vcelku vyrovnaný, avšak gól nepadl. Druhý poločas už byl ale úplně o něčem jiném. Hosté hráli fotbal a tvořili, my ovšem dávali branky. Nejprve Zimkovu střelu tečoval hostující stoper tak nešťastně, až skončila v síti. Následně utekl obraně náš predátor Potěmkin a zvyšoval na 2:0. To od nás bylo vše. Jak jsem již říkal, hosté byli fotbalovější a nebezpečnější, ovšem díky bohu nedávali branky. Dokázali v závěru zápasu pouze snížit a my zbývající počet minut už nějak ukopali. Určitě to nebyl z naší strany nejhezčí fotbal, ovšem cenné 3 body pro nás mají cenu zlata. Za prvé jsme konečně porazili Hostim a za druhé jsme konečně dokázali vyhrát doma a vstoupili jsme tak úspěšně do nové sezony !!!

Postavení v tabulce:
6. Božice  4  2  1  1   7:6     7
7. Práče    4  2  0  2  11:8    6
8. Hostim   4  1  2  1  13:9    5

             (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat