středa 14. září 2016

V sobotu na fotbal do Božic, na rybářské závody do Břežan. Výfuk není! (akt.,dopl.+foto)

Poslední letní sobota nabídne milovníkům sportu a zábavy řadu akcí. Kromě Znojemského historického vinobraní máme i fotbaly a u sousedů v Břežanech Rybářské závody. Původně plakátovaný Pravický výfuk se letos nakonec doopravdy nekoná.

O půl čtvrté začíná nejdůležitější podnik nadcházející soboty, a to fotbalový zápas TJ Sokol Božice - TJ Hostim. O speciálním náboji, který pro mě osobně toto střetnutí má, se všeobecně ví a klukům jsem po nešťastně porážce v Práčích říkal: "Nevadí, to se stane, myslete na příští sobotu! Tam je váš důležitý úkol podzimu!"

                                         
Jak se připravuje náš soupeř, jsem sondoval uplynulou neděli přímo v Hostimi. Přijel jsem až na konec prvního poločasu za stavu 1:1. Druhou půli začali Hostimáci superaktivně. Prý to tak bylo i v prvním poločase a klidně mohli vést 8:0. No, nevedli ... Hostimská tutovka v 46´ však gólem neskončila a moje poznámka, že je to bude mrzet, že moc takových příležitostí už mít nebudou, se ukázala pravdivou!!! Vlastně bojovný tým Hostimi dopadl podobně jako my  v sobotu v Práčích. Zkušení zadáci a středopolaři Znojma nenechali soupeře pořádně rozehrát a sami vysílali své útočníky do nebezpečných brejků. My jsme z takových a podobných akcí inkasovali čtyřikrát, Hostimští jenom jednom - výsledek je ale stejný: Ze zápasů jsme vyšli bodově naprázdno.
O to větší hlad po gólech i bodech budeme mít teď v sobotu. Dobrá rada pro nás: Nesmíme podcenit začátky poločasů. Hostimští rychlíci Pavel Straka (8), Antonín Písařovic (11), Jiří Plíšek (10) nebo Martin Petříček (7) jsou velmi nebezpeční a branku trefit umějí!!!!

Momentky ze zápasu: TJ Hostim - FK Znojmo B v neděli 11.9.2016 v Hostimi:
















Tuto vizitku nám poslali hostimští fans:



Milovníci rybaření zamíří zcela určitě do Břežan na rybářské závody v sobotu 17.9.2019. Výborné občerstvení a hudební produkce po skončení závodu zde bývá tradičně na vysoké úrovni. Kdysi jsem se tam potkal se Stanislavem Juránkem, když kandidoval poprvé na hejtmana Jihomoravského kraje. Kdo ví, s kolika kandidáty se tady potkáme letos.


V 11 hodin měl začínat na pravické trati další oblíbený podnik zvaný Pravický výfuk. Dnes mi pořadatelé potvrdili, že se letošní ročník - bohužel - nekoná. Tak snad zase za rok.







Žádné komentáře:

Okomentovat