čtvrtek 25. ledna 2018

Na kruháku máme hodiny (akt.28.1.)

Dlouho toužebně očekávaná chvíle nastala. Uprostřed kruhového objezdu v Božicích máme ode dneška hodiny a datumovku a digitální teploměr. Na trojbokém hranolu tak máme ode dneška důležitého souputníka našeho venkovního pobytu.


Sám jsem osobně rád, že se dílo podařilo. Však všichni víte.... A Miladě děkuji za podnět .... :-)

                                                      (lan)













12 komentářů:

  1. No... Tak snad už bude klid... A nebo nedáme hodiny třeba ještě na ten plácek pod kostel? A co třeba ke křížku? Nebo k obecnímu sklepu? Tam musí být taky spousta bezradných občanů, kteří neví, kolik je hodin...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kerý křížek máte na mysli?Snad ne na hřbitově?

      Vymazat
  2. Nechápu, který nepřejícník a rýpal shazuje tohle zajímavé a praktické dílo? Horní náves v Božicích vypadá jako na městečku. Máme se zase čím pochlubit.

    OdpovědětVymazat
  3. Bohužel se mi opět potvrzuje naše české smýšlení! Když se udělá něco přínosného, hezkého a nebo praktického, tak se najdou vždycky i kritici, ale proč???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč? Protože jsme v Božicích a tady se nápad, nasazení a úspěch neodpouští!

      Vymazat
  4. Je to nahodou pěkný.dobrý nápad.a rýpat se tady bude pořád.vždyť jsme v Božicich :-D

    OdpovědětVymazat
  5. K vybudování hodin uprostřed kruháku několik vět: Největší zásluhu má starosta Karel Hala, radní, kteří akci posvětili, já, že jsem ji navrhl a snažil se, aby se povedla, a všímaví občané Božic, kteří mi tento podnět řekli. Dost lidí na to, aby se pěkné dílo podařilo. Komu to vadí, ať se trápí doma, v soukromí a neventiluje svoje mindráky veřejně!

    OdpovědětVymazat
  6. To jsem zvědav, kdo je jako první sestřelí, to si počkejte na naledį nebo na léto, kdy budou zdatní řidiči blbnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho bohdá nebude, aby božický řidič hodiny přerazil!!! :-) My přes kruhák jezdíme opatrně, podle pravidel a ohleduplně. Dáváme přednost chodcům i na nevyznačených přechodech, dáváme přednost autobusům, když vyjíždějí ze zastávek, a ani ve snu (ani v noci) nás nenapadne "švihnout si to" od hospody k nádraží zkratkou jako za stara.... Tak proč bychom jezdili přes zvýšený, krásně upravený střed???

      Vymazat
    2. A co případ motorového cyklisty a sloupu pouličního osvětlení. Dávám jim rok a den. A pak si počkáme na nové. A tak se i stane.

      Vymazat
    3. Vidím, že diskutuji s poeticky založeným čtenářem.:-). Souhlasím s tím, že vjezdy a výjezdy do našeho skvostného kruháku se tak úplně nepovedly, ale do roka do dne se hodinám nestane nic. Leda by se našel nějaký magor magorovič, který by je poškodil úmyslně!

      Vymazat