neděle 22. dubna 2018

Fotbal: Vypisujeme konkurz na střelce

Žapík vyrovnává na 1:1
Co je platné, když máme 70% hry míč pod svou kontrolou, když chybí finální přihrávka a úspěšný střelec! Máme tým bojovníků, obětavých hráčů, ale nemáme střelce!
OP: Božice A - Jezeřany-Maršovice 1:2 (0:1). Naši branku dal v 51´ David Švejdík z penalty. Velmi dobře pískal Šachl.

Naše sestava: Vojta Bačo - Zdeněk Chrenovský, Kamil Kalina, Lukáš Hrobár, Roman Šálek, Jiří Pavelčík, Robert Lysák, David Mlčúch, David Švejdík, Evžen Egner, Martin Vrba. Na lavičce: Jan Szabó, Bronislav Juřica, Jan Kudlička. 


Čtvrthodinku jsme byli na míči (i když ne vždy jistí) a někteří hráči se v záři bodavých slunečních paprsků déle rozehřívali a pomaleji nabývali obvyklé jistoty. Stačilo však malé zaváhání, rychlý protiútok Jezeřan, dva naši lehli a najednou zde bylo přečíslení hostů 5 na 3, neomylný střelec J-M Jakub Popela nezaváhal - a v 15´ jsme prohrávali 0:1. Prakticky z ojedinělé akce.
Přitom jsme na naší straně viděli pěknou akci Bojara nebo měkké zakončení Vrbiče po centru Džampa a celkově jsme si říkali "Dobrý, dobrý..." Svazovala nás jenom zbytečná nervozita a možná respekt z kvalitního soupeře, který v současnosti vede tabulku OP.

Nerezignovali jsme, ale až příliš často jsme míče odevzdávali jezeřanskému gólmanovi. Hosté se zaměřili na rychlé brejky a a tak měl i Vojta šanci prokázat svou pozornost a šikovnost. "Musíte se víc soustředit!" volal z lavičky náš trenér Bruno. Sáhl až k trošku nečekanému řešení (mysleli jsme si, že kvůli obnovenému zranění) a v 28´stáhl Vrbiče, místo kterého šel na hrot útoku Honza Szabó. Ve 32´ byl za půlkou faulován Lovec, Jura kopl přímák tak dobře, že si hosté málem dali vlastence. Byl z toho náš roh, ale Evženova hlavička byla měkká. Cítili jsme, že na vyrovnání máme. Hosté oslabení o ženícího se hráče Bílu a po páteční "svíci" přijeli do Božic s jednoduchou taktikou, která jim stopro vyšla. Neujala se ani Bojarova hlavička po Jurově kopu ve 34´. Přeskupili jsme naše řady - prohodil se Roman s Lukášem - snažili jsme se hrát se zajištěnou obranou. "Máme dneska moc stoperů," konstatoval náš glosátor na ochozu. Ani Lukášova finální přihrávka vzduchem nebyla správným završením akce ("Po zemi!") a Honza Sz. měl do Zdeňkovy střely jít rybičkou a hlavou! "To tam musí jednou spadnout," viděli jsme všichni. My i hráči. Ale nespadlo. Závěr poločasu byl pod naší taktovkou, byli jsme faulováni, ale ze standardek nebylo nic.

V nátlakové hře jsme pokračovali i ve druhé půli. Roman pronikl do vápna, obránce ho zatáhl - a byla z toho v 51´penalta. Náš tradiční exekutor Džamp se ani tentokrát nemýlil a vyrovnal na 1:1.

Místo, aby nás to nakoplo, jsme se hned museli třepat při brejku J-M. Jenže své udělalo taky úmorné slunko. Bojar chodil, nečetl hru a nebylo ho dneska moc vidět. V 61´ jsem tam už viděli náš gól, ale bohužel bylo to jen břevno. Asi Honzovo. Hned nato Žapíkův centr propadl gološovi - na roh! Máme 70% balónů, zasloužíme si vyhrát! Opět naše pěkná akce zakončená Džampovou střelou! Jenže obratem následoval brejk hostů - naši 4 obránci proti 2 útočníkům! Bohužel Kamilovi, jenž už tou dobou nebyl své kůži, míč proklouzl a další dva naši se jen dívali. Byl z toho gól - a rázem jsme v 71´ opět prohrávali 1:2. Velká smůla.

My hrajeme a hosté dávají góly. V zoufalství nejvyšším fauloval v 73´ Roman unikajícího hráče J-M na půlce zezadu, jen to cvaklo! A přesný sudí Šachl byl nekompromisní. Hned sahal po červené kartě!
Vyčerpaného Lukáše vystřídal v 80´ Bruno a pokračovali jsme v zoufalém tlaku. Blýskl se Vojta při brejku v 85´("Výborně, Čábo!") a oko diváka potěšil Jura jeslemi střelci obou jezeřanských branek.
V 87´ musel do hry Honza K., když nevolnost skolila Kamila. Ještě v nastavení se prokličkoval až do gólovky Honza Sz., ale nedůrazná střela šla do gološe! A to bylo pro dnešek všechno. Konstatování na závěr: Prohráli jsme si to sami!
Po Lopíkovi st., Jarovi Jandáskovi a Jarovi Hrobárovi nám momentálně chybí elitní střelec. A je jedno, jestli pálí pravou, levou nebo hlavou. Jen kdyby pálil!!!

V sobotu jedeme do Starého Petřína. Tam asi bude tradičně v bývalé cihelně nebo pískovně horko!!!

                     (lan)










































































1 komentář:

  1. Hráč Šálek Roman v 74´ obdržel ČK za surovou hru, když zezadu v souboji o míč kopl soupeře v nepřerušené hře. Hráč utkání dohrál
    za což podle § 42 odst.1 DŘ FAČR ve spojení s § 23 DŘ FAČR ukládá trest ­ zastavení závodní činnosti na 1 soutěžní utkání nepodmíněně

    OdpovědětVymazat