sobota 21. dubna 2018

Náš chodníček potřebuje opravu

Začal jsem teď v sobotu chodit nakupovat do božické Jednoty. Mají zde totiž perfektní výběr různých aspikových misek, salátů a obložených či ruských vajec. Mimochodem "Ruské vejce", to je to jediné, co z Ruska za něco stojí a člověk se snad nemusí bát, že v tom bude novičok, otrávená špička deštníku nebo povolený šroub.
Ani doufám nehrozí otřepaný vtip "Smutného muže" Jaroslava Válka z Brna (pamětníci pamatujete na jeho scénky koncem 60. let v televizi?) v nové verzi. Otevřu noviny: Putin, pustím televizi: Putin. Bojím se otevřít konzervu!!!
A v božické Jednotě mají taky za dveřmi týdeník mého nejmilejšího politika Andreje Babiše "5plus2" a tak mám u snídaně co číst. Až pak otvírám další Babišovo médium Lidové noviny, abych věděl, který Babišův milec je v brzké době "na odstřel". Zdá se, že ke zdárnému konci má po ministrovi spravedlnosti Pelikánovi úspěšně našlápnuto další známá osobnost Martin Stropnický. Docela by mě zajímalo z čeho ho rozbolela tak náhle záda, že musel ulehnout na nemocniční lůžko a nemohl letět do Vatikánu pro ostatky velkého Čecha kardinála Berana, kterého komunisti nespravedlivě věznili a pak proti jeho vůli vyštvali z vlasti. Martin Stropnický byl před svým rozvodem a následným sňatkem s herečkou Veronikou Žilkovou taky velvyslancem ve Vatikánu...
Kolem pánů Andreje a Miloše byl taky včerejší božický "kulatý stůl". Přeli jsme se až do dvou momentů. Pak bylo po diskuzi, protože obhájci ztratili argumenty. Přišlo to ve chvíli, kdy došlo na "lámání chleba" a i odpůrci privatizace a restitucí museli sami konstatovat, že ve chvíli, kdy to tady "Klaus na počátku 90. let údajně rozkrádal", tak pan Andrej už se pomalu dostával do balíku! Jak podotkl jeden z diskutujících: Babiš už byl v Česku a pracoval na svém dnešním impériu! Ještě rychlejší konec vzala diskuze PRO a PROTI panu Milošovi. Zazněla i tvrdá slova, ale diskuze skončila ve chvíli, kdy jsem nadhodil do placu nejžhavější novinku hradní šarády: Ekonomickým poradcem v novém hradním týmu Miloše Zemana se stane někdejší nejpopulárnější politik Česka, ministr průmyslu a obchodu a místopředseda kdysi populární ODA Vladimír Dlouhý! Naši Zemanovi kluci nemají nějak Vladimíra Dlouhého - na rozdíl ode mě - zrovna moc v lásce a šíří o něm nepravdy, jako že byl úplatný a že on rozprodal naše kvetoucí průmyslové giganty! Já v tom to směru věřím ve zdravý selský rozum Miloše Zemana a vím, že ví, co činí, když chce mít Vladimíra Dlouhého po svém boku. Po Václavu Klausovi (ex-prezident) a Jiřím Rusnokovi (Zemanův guvernér ČNB) je Vladimír Dlouhý třetí do mariáše z bývalého Prognostického a Ekonomického ústavu a Miloš Zeman se může těšit na kvalifikované a fundované rady. Navíc je to perfektní píárko pro případnou druhou prezidentskou kandidaturu Vladimíra Dlouhého, až přijde ten správný čas! A pak že tady nejsou žádní silní prezidentští kandidáti...

Ale abych se konečně dostal zase do božického terénu. Do Jednoty jdu taky po "našem" chodníčku. Ano, zdůrazňuji po "našem", neboť jsme o jeho vznik sváděli neskutečné boje v polovině prvního desetiletí 21. století v obecním zastupitelstvu. Tento prostor vypadal tenkrát úplně jinak, byly tam nějaké vlastnické nesrovnalosti, ale podstatné je, že se za tím šlo - myslím, že si klidně můžu přisvojit jistou mediální roli v této story - a dotáhlo se to všechno do úspěšného konce.
Takhle nějak by se mělo usilovat o kvalitní opravu průtahu Božicemi - silnice Hrádecké (kolem kolejí) a Brněnské (od kruháku k mostu přes Jevišovku). Budete to mít v říjnu ve svých rukách, když budete stát u volebních uren voleb do obecního zastupitelstva. Jj..... :-)))))))))))))

              (lan)



2 komentáře:

  1. Kdybyste měl možnost dostat se k ziskům jako Vámi nenáviděný Andrej Babiš tak byste toho určitě taky využil, "jeho" firmy zaměstnávají plno lidí, ministerstvo financí podle mě nevedl špatně a premier taky špatný není, určitě by se nikdo z Vás co s ním máte problém nechoval jinak než on..
    A myslim ze by bylo lepší řešit chodníky, cesty.. Božice a ne Babiše a celkově politiku.
    LP.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A vy myslíte, že to není vůbec nijak propojené? Obecní, krajská a celostátní politika? Za druhé: Toho prostoru, který věnuji na svém soukromém blogu Božicím, je za ta léta snad víc než dost!? A opět musím konstatovat: Pokud vám tento blog nesedí, nečtěte ho. Zbytečně vám zvedá hladinu adrenalinu. Máte přece webové stránky obce Božice pravidelně aktualizované, máte obecní facebook, kde najdete ty nejaktuálnější zprávy o životě v Božicích, a každé dva měsíce máte zdarma ve své schránce tištěny Božický zpravodaj. V těchto médiích najdete všechno, co vás zajímá kolem budování a oprav chodníků, silnic, vodovodu, sběrného dvora atd. atd. To, že Andrej Babiš nepatří do čela naší vlády, je můj názor a vám ho taky neberu. Ani Tomáš Baťa neměl ambice být premiérem, když vnímal jakýsi nepatrný rozdíl mezi byznysem (dneska i s evropskými dotacemi) a řízením státu. Dle mého to Andrej Babiš nevnímá a proto má problémy. Tu frašku, kterou teď sledujeme při sestavování vlády, tu raději ani nekomentuji. A celostátní politiku v kontextu našeho běžného života budu sledovat a glosovat i nadále. Na svém soukromém blogu, popř. v Babišových Lidových novinách, kam taky semo tamo něco napíšu. Jj...

      Vymazat