neděle 22. dubna 2018

O Podyjí v kině Marta. A taky o špekáčcích

Kvalitní zajímavý program, hodně materiálních i vizuálních podnětů, soutěže o pěkné ceny a nakonec posezení u ohýnku a opékání špekáčků. To vše pro návštěvníky nedělního ekologického odpoledne ke Dni Země připravili v areálu božického kina Marta paní Markéta Frindová a Ivan Hudec st.


Dětí s doprovodem se postupně sešlo docela dost a tak jsem přesvědčen, že byli všichni spokojení. Ivan Hudec zde představil svůj časosběrný materiál o polních výklenkových kapličkách Znojemska, Krumlovska a Moravskobudějovicka, stěžejní videodokumenty o Podyjí připravila Markéta Frindová.

Nejmladší účastnice vylosovala dvě hlavní výhry, což byly nádherné obrázkové publikace, všichni jsme obdrželi čerstvý propagační materiál nazvaný Přírodní rezervace Karlov - ráj sněženek a kdo vydržel, zapojil se do soutěží i do posezení u ohýnku spojeném s opékáním špekáčku.

Ivan Hudec st. je celoživotní ekologický aktivista, obětavý dobrovolník a dobrý člověk. Ve spolupráci s Markétou Frindovou, pracovnicí NP Podyjí, jinak též božickou občankou ze Zámlýní, vytvořili tandem, který určitě má co prezentovat a co předat nám ostatním. Ať malým nebo dospělým.

Proto mě osobně zarazil přístup lidí, kteří by na takové akci neměli chybět a kteří by ji hlavně pomáhali propagovat a podpořili ji jak svou osobní účastí, tak i doporučením. Řeč je teď o božické škole a jejím přístupu. Nebudu nikoho kritizovat a nabádat, co by se mohlo a mělo, jenom si dovolím konstatovat, že za pana ředitele Starého by to asi s účastí dítek školou povinných vypadalo jinak. Já vím, je jiná doba, nevíme, kam skočit dřív, abychom o něco nepřišli, v televizi dávají FED Cup, jeden hokej za druhých, kamarádi na sociálních sítích netrpělivě čekají a co má člověk dělat prvně....???? Tak to je jen takový povzdech!

Osobně mě promítaný materiál o NP Podyjí navnadil k brzké návštěvě. Asi z Čížova do Hardeggu, už jsem tam 20 let nebyl... To to letí, jenom komáři zůstávají a bodají a bodají. No nic, vezmeme repelent a trošku jim život znepříjemníme.

                       (lan)

















































Žádné komentáře:

Okomentovat