úterý 17. dubna 2018

Ve Znojmě o svobodě médií

Občanští aktivisté svolali na úterní večer setkání u morového sloupu ve Znojmě. Podepisovala se zde petice Milion chvilek pro demokracii a debatovalo se. Nejvíc mě svým vystoupením zaujal i v Božicích známý výrobce proslulých kvalitních marmelád Otto Bouda, jehož pradědeček kdysi za starého mocnářství bydlel v Českých Křídlovicích a provozoval zde Bradův hostinec.


Ten se nacházel na prostranství pod kostelem, tam, kde dnes postávají někteří naši spoluobčané a s chutí zde diskutují o životě. Diskutovalo se o něm i na Masarykově náměstí ve Znojmě. Téma se točilo hlavně kolem trestně stíhaného premiéra v demisi. Nikomu nevadí, že byl v KSČ, už jenom trochu vadí, že je evidovaný jako spolupracovník StB, ale velmi vadí, že je v současné době trestně stíhaný a dělá všechno proto, aby dostal do funkcí lidi, kteří toto stíhání zametou pod koberec. Uvidíme, co se ze všech Čapích hnízd nakonec vyklube. Kdysi v dětství nás starší, pubertálně zralejší kamarádi častovali jednoduchou říkankou: Čá-pi, čá-pi, čá-píci! a váleli se smíchy, než jsme přišli na to, v čem je ta říkanka lehce vulgární i úsměvná. Ta páně Babišova story tak úsměvná asi nebude.
Mně ale nejvíc zaujal svým vystoupením Otto Bouda. Na příkladech ukázal, že nám před očima mizí svobodná média, že je skupují miliardáři (Babiš, Křetínský, Bakala, znojemská radnice....) a tak je vlastně v záplavě informací prakticky nemožné, aby se lidi orientovali. Kdo z vás zná Seznam.cz, Echo24, Fórum24, internetový deník Hlídací pes nebo deník Neovlivní?
Mě v tu chvíli vlastně najednou nesmírně potěšilo, že můj blog PRO BOŽICE čtete, že si tam něco pro sebe najdete a že i když se mnou občas nemusíte souhlasit, že čekáte, co zase vyhledám, zreportuju a napíšu. Tak díky vám, já nad současnou žurnalistikou netruchlím, ale raduji se.

P.S. Už dávno jsem přestal sledovat čísla čtenosti, ale vím, že denně si vás na http://probozice.blogspot.cz/ kliknou dvě až tři stovky a když píchnu do vosího hnízda, tak to vyletí ještě výš. Ještě jednou díky a kdo chce se mnou nějaký bližší osobní kontakt, ať napíše a na e-mail: probozice@centrum.cz.

                                      Ladislav Nevrkla (lan)

Foto: Martin Moštěk, Deník

Žádné komentáře:

Okomentovat