pátek 9. října 2020

Aktuální zprávy z božické radnice. A pár drobností

Tělo nového věžového vodojemu se
dnes dalo do pohybu...
Foto FB Božice


 Změna pracovní doby obecního úřadu, žádost o pronájem bytu nad kulturákem a instalace nového věžového vodojemu, to jsou tak ty nejdůležitější zprávy z božické radnice v těchto dnech.


Dále bych rád pochválil zaměstnance obce, hlavně zaměstnankyně, kteří čistili stávající prostory dopravního hřiště za školou. Solární osvětlení je již funkční, dvě vrstvy balené budou položeny v nejbližších dnech. Podrobnější informce jsem převzal z FB obce a jsou v příloze tohoto přehledu.

Režim božické školy se v souvislosti s nařízením vlády od pondělka mění. V příštím týdnu budou ve škole vedle žáků 1. stupně žáci 6. a 8. ročníků, sedmáci a deváťáci budou vzděláváni distančně. No a další týden si to uvedené třídy prohodí. Pak mají žáci všech škol podzimní prázdniny, státní svátek a covidové prázdniny, takže školy by měli nastoupit až v listopadu. Jestli nás tedy pánové Babiš a plukovník Prymula nezavřou v domácím vězení všechny. Prý nechceme poslouchat....

V sobotu odpoledne se na fotbalový zápas Božice - Mor. Krumlov B můžete dívat zpoza plotu, nebo pokud bydlíte nad poštou, tak z oken a balkonů těchto bytů. Následující dva zápasy jsou zakázány rozhodnutím vlády Andreje Babiše a co bude s posledním utkáním Suchohrdly - Božice ví jenom pánbůh a plukovník Prymula.

Pozor dávejte na přebíhající zvěř, zvláště v okolí lesní křižovatky na Zámlýní blízko hájenky (mimochodem, ta prý je na prodej, nevíte někdo více?). Zrovna včera v noci tam skočila jednomu božickému řidiči do cesty. Ještěže má vyšší kvalitní auto....

            (lan)


V souvilosti s nařízeními bude od pondělí 12. října 2020 na Obecním úřadě v Božicích omezen provoz pro veřejnost.
Pro veřejnost bude otevřeno v pondělí od 7:00 do 12:00 a ve středu od 12:00 do 17:00.
Mimo výše uvedené dny a hodiny se vyřizují záležitosti po předchozí telefonické domluvě na tel. čísle 515 257 125.
Výše uvedené opatření se týká i p. o. Služby Božice, tj. platby nájmů.




Dopravní hřiště za školou prochází velkou proměnou. Bude zde položený nový asfaltový povrch, takže hřiště bude možné využívat například pro in-line, jízdu na koloběžkách apod. Na hřišti vyzkoušíme také solární osvětlení a pokud se osvědčí, použijeme tyto lampy v místech, kde by výstavba klasického veřejného osvětlení byla jinak komplikovaná.
Solární veřejné osvětlení jsou z 90% v úsporném režimu a pouze z 10% pracují na plný výkon. A to díky soumrakovému čidlu, které zaručuje, že solární lampy svítí pouze v době, kdy je to potřeba. Solární veřejné osvětlení obsahuje pohybové čidlo, které řídí zapnutí nebo vypnutí solární lampy.
Do konce října by mělo být hotovo.


13 komentářů:

  1. Ženský jsou šikulky.. Ve dvou se to lépe táhne :) né li ve čtyřech na jeden hřbitov. jsem koukal na jednu zastávku dvě :) i tady by se mělo něco změnit vždyť v obci je tolik jiné práce. Za dobravni hřiště velké díky naší kluci už se těší.. A věřím že nejsou jediní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naše ženy pracující u obce jsou fakt ženské na svém místě. Jenom pochvala! :-)

      Vymazat
    2. No vidíte to... Už třeba dvě mohly udělat ten živý plot. Papírky se taky samy neposbiraji. Jedna pracovnice by to zvládla! Tak jak to tady bylo vždycky.

      Vymazat
    3. Není to jenom o papírkách. Je tady toho víc co by ženská zvládla. Věc názoru! Jenom chtít.dopravní hřiště to bude super. Mladí budou určitě rádi

      Vymazat
    4. Dobrý den, děkujeme za pochvalu ta potěší. Jen mě mrzí, že se najdou i lidé, kteří kritizují a neumí se podepsat!! Víte když je nás víc, tak práci uděláme rychleji a můžeme toho za den stihnout víc. Kdyby všichni odhazovali papírky kam patří, nemusel by být po Božicích takový nepořádek. A na hřbitově jsme byli opravdu 4, ono to není jen o zametení, musíte uklidit smutečku( utřít prach, omést pavučiny, zamést podlahu a vytřít). Venku zamést celou silnici a parkoviště, pohrabat, at´to vypadá. Po obědě byl pohřeb,tak at´je to tip top. Nevím, snažíme se aby za námi byla práce vidět. Tak příště, až budete mít zase nějaký problém nebo kritiku, stačí nám to říct. Můžete se zastavit a nééé psát anonymně. Přeji hezký den Ondřejka

      Vymazat
    5. Dříve to dělala jedna osoba a určitě stíhala vše.. A to nám nikdo nevymluví.. Prostě to tak bylo. Dnes jsem viděl jak dvě "zametaly" jedno místo.Taky přeji hezký den Mirek

      Vymazat
  2. Obdržel jsem ještě další ohlas, který se podivuje tomu, že momentálně vidí při venkovních úklidech až čtyři pracovnice obce. Mám za to, že je tomu tak i kvůli tomu, že bazén je díky náročné opravě - viz info místostarosty obce: Bazén Relax je bohužel stále zavřený, je zde rozsáhlá porucha na vzduchotechnice. Do jejího odstranění není provoz bazénu možný. Dodavatel servisních prací nám přislíbil co nejrychlejší opravu, čeká na dodání náhradních dílů, které nejsou běžně dostupné - mimo provoz a tak se na pracích při úpravě obce podílí více našich žen. Hlavně tam, kde probíhaly nebo se připravují akce obce (opravy silnic, chodníků, dopravního hřiště...). Tam prosím o pochopení. Vždyť uklizená a upravená obec nám dělá tu nejlepší vizitku. Já bych jenom přidal jeden námět, který mě doslova popuzuje, a to je úpravu keřů kolem farské zdi. Keře během deštivého léta vyrostly a my, kteří potřebujeme odbočit doleva na Horní ulici (od Juřenového po Čadovo), tak máme problém s průhledem do zatáčky u kostela (pomníku)! Myslím, že by nám obec neměla záměrně vytvářet nebezpečné situace a překážky bezpečnosti silničního provozu a keře při farské zdi zkrátí na minimum. Myslím, že starosta i místostarosta, kteří v této části obce bydlí, dobře ví, o čem mluvím. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať těch pracovnic je klidně deset:) ale nemusí být všichni na jednom místě když v obci je tolik práce! Špatná organizace.

      Vymazat
    2. Diskuzi na toto téma uzavírám. Myslím, že vše podstatné zaznělo a máme momentálně výrazně jiné starosti.

      Vymazat
  3. Zdravím, rád bych připojil malou invenci týkající se dopravního hřiště. Jak uvádíte výše, chystá se obec pokládat nový asfaltový povrch a tím tak zpřístupnit dopravní hřiště vícero sportům. Napadlo mě, zda by obec nezvážila instalaci 2 či 3 betonových "skate prvků" tzv. "ledgů" - rozumějte zídek či laviček. Téměř v každém městském parku lze tyto prvky najít, jelikož zároveň slouží i jako lavičky a odpočívadla. Tyto prvky jsou navíc velmi jednoduché na údržbu, jelikož žádnou nepotřebují. Celé jsou odlity z betonu tudíž vydrží řadu let bez nutnosti oprav. Tímto by dopravní hřiště získalo další využití, resp. bylo by využíváno dalším sportem. Určitě jste zaregistrovali, že v poslední době se i tento sport v naší obci poněkud rozmohl a provozuje ho více teenagerů než dříve. Navíc tyto prvky můžou být využívány i koloběžkáři či bruslaři. Zde přikládám adresu na firmu, jež se výrobou těchto prvků zabývá - https://www.presbeton.cz/produkty-realizace/venkovni-architektura/skate-prvky/produkty. Jsou zde i realizace v prostoru, aby si člověk představil jak to v praxi může fungovat.

    S pozdravem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborný nápad, je třeba zajít za starostou s podrobnějším návrhem (plánem), možná v současné době oskenovat a poslat mailem. Toto je dlouhodobě navrhovaná věc, myslím, že je prostor ji řešit právě teď.

      Vymazat
  4. Kdo nedostal dnes předplacený týdeník Znojemsko, tak tady je omluva od redakce: omlouváme se za chybu distributora při nedoručení týdeníku Znojemsko. Budeme se snažit vyřídit Vaši reklamaci co nejdříve.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo asi půl dvanácté a pán, co ráno rozváží noviny, už soukal Znojemsko do schránky. Já to tentokrát omlouvám, protože je to po novotě. Znojemsko bude teď doručováno ráno první novinovou společnosti, protože s Českou poštou, která roznáší dopisy a další tiskoviny, se Znojemsku nepodařilo uzavřít novou, finančně přijatelnější dohodu. Zkrátka se dva subjekty nedohodly na další spolupráci, tak ji ukončily a byla uzavřena smlouva s jiným.

      Vymazat