úterý 13. října 2020

PIRÁTI ZNOJEMSKO: Výzva k rezignaci starosty Groise


 Další politickou stranou, která se dnes vyjádřila k dalšímu setrvání Jana Groise ve funkci starosty města Znojma jsou Piráti. Zde je jejich výzva v plném znění: 

Vyjádření k současné situaci v Zastupitelstvu města Znojma
V posledních dnech došlo k výzvě vícero stran k odstoupení Jana Groise z pozice starosty Znojma. K tomu uvádíme, že pirátskou podporu nikdy neměl, náš zastupitel Pavel Nevrkla pro něj jako pro starostu při ustavujícím zastupitelstvu nehlasoval. Výzvu k odstoupení tudíž plně podporujeme, je starostou o dva a půl roku déle, než měl být. Starosta se více věnoval svému PR než práci pro město. Svými postoji a kauzami dlouhodobě rozděluje město. Senátní kampaň vedl krajně nevhodně a za hranicí slušnosti. Zjevně také zásadně narušil vztahy s vedením Nemocnice Znojmo, což je obzvláště v současné covidové době maximální nezodpovědnost.
Je také důležité zmínit, že pro zvolení Jana Groise starostou hlasovalo 24 zastupitelů. Z těch 24 zastupitelů, kteří pro něj tehdy hlasovali, ztratil podporu 11 zastupitelů. Ztratil tak podporu většiny Zastupitelstva města Znojma. Měl by tedy při nejbližší příležitosti z pozice starosty odstoupit a umožnit personální rekonstrukci rady.
V naší povolební strategii jsme uvedli, že naše opozice bude konstruktivní. Obzvláště v současné době je důležitá schopnost spolupráce. Za aktuální situace jsme připraveni pomoci vzniku takové rady, která nebude paralyzována vnitřními spory, klidně i na jejím současném stranickém půdorysu.
Pavel Nevrkla, zastupitel města Znojma za Piráty a všichni další členové a členky místního sdružení Znojemsko

1 komentář:

  1. Piráti Znojemsko: Letošní rok se měla uskutečnit kulturní akce Vyosení celkem 3x! Vzhledem k organizačním problémům a situaci s koronavirem zůstalo však nakonec pouze u 1. I tak jsme společně vybrali pro dětské oddělení Nemocnice Znojmo 6000 Kč. Dnešním dnem byla podepsána darovací smlouva a peníze předány pomocí účtu, abychom nevystavovali pracovníky nemocnice zbytečnému nebezpečí.
    Chtěli bychom moc poděkovat všem, kteří do sbírky přispěli! Peníze snad aspoň trošku pomůžou dětem v nemocnici přečkat toto těžké období.

    OdpovědětVymazat