čtvrtek 17. prosince 2020

Znojemští Piráti mají jasno

 


Včera, dne 15.12.2020, vyšlo prohlášení Jana Groise, kde připouští své odstoupení a vyzývá k dialogu a vytvoření silné koalice pro Znojmo. Pokud by tyto slova byla myšlená vážně, nezbývá než s nimi souhlasit a k danému dialogu přistoupit.


Obáváme se však, že je vše jen „protizrada“ vůči ANO za jejich podepsání prohlášení o odvolání Jana Groise. Nutno poznamenat, že ANO dle nás zradilo dohodu o odvolání Jana Groise, za Piráty jsou nám však podobné manévry a pomsty „proti srsti“.
Chceme prohloubit dialog mezi radou a opozicí. V tomto směru je třeba připomenout, že opozice v komisích dosud není zastoupena a základním krokem v tomto dialogu je otevření komisí i pro opozici.
Je třeba poznamenat starou politickou pravdu, která praví, že co se nerozjede během prvních dvou let od voleb, tak to se do příštích voleb nestihne.

Nastupovat nyní s kýmkoliv na radnici nepovažujeme za rozumné. Je to vábení sirén a jediným výsledkem se nyní zapojit koaličně na radnici by bylo ztroskotání. Od počátku jsme konstruktivní opozicí a tou budeme i nadále.
Piráti Znojemsko


PS 1: Když jsem ještě působil ve školství, tak jsem vždycky říkal: Jak zahájíte školní rok, tak to bude ve zbytku roku vypadat. Ve zbývajících měsících už se nepodaří nic podstatného změnit.

PS 2: Za sebe můžu jenom dodat: Kéž by si takový způsob jednání vzala k srdci i radnice v Božicích. Máme tady plná ústa o co nejširším zastoupení občanů ve veřejném životě, ovšem v praxi skutek utek. Jen se sem tam zmůžeme na nejapné poštěkávání... Škoda, za starostování Ing. Zdeňka Čurdy měly Božice nakročeno výrazně do budoucnosti.
(lan)

1 komentář:

  1. Vyjádření Pirátů k nově vznikající koalici ve Znojmě
    Ze stránek politických stran ve Znojmě jste se už zcela jistě dozvěděli o nově vznikající koalici na znojemské radnici ve složení ČSSD, PRO Znojmo, ODS a KDU-ČSL. Co si o současné situaci myslíme my, Piráti? Pokud sledujete náš profil, víte, že jsme tento výsledek předpovídali už cca před týdnem. Vše je dle nás pouze další hra od Jana Groise, jak se udržet v sedle. Minulý týden jsme byli osloveni s tím, abychom se i my účastnili jednání o nové koalici. Odmítli jsme.
    My doufáme, že se v příštích volbách náš současný rovný přístup společně s opoziční prací vyplatí a dostaneme od občanů dostatečnou důvěru k přinesení změny na radnici. I tak přejeme sdružení PRO Znojmo a KDU-ČSL mnoho štěstí v této koalici a doufáme, že se jim podaří aspoň nějaké pozitivní změny.
    Nezbývá než skončit výstižným epigramem od Karla Havlíčka Borovského...
    Nechoď, Vašku, s pány na led,
    mnohý příklad známe,
    že pán sklouzne
    a sedlák si za něj nohy zláme.

    OdpovědětVymazat