pondělí 28. května 2012

1. cyklovýlet Veloservisu a Obce Božice očima šéfa akce

Hlavní organizátor sobotní cyklistické akce Robin Šotkovský nám k jejímu průběhu poslal několik řádků. Jelikož jsem osobně patřil k těm, kteří akci podpořili, ale na vlastní "vrak" raději nesedli, rád se s vámi podělím o bezpochyby zajímavé postřehy autora tohoto projektu. (lan)

V kostce zasílám pár řádků k průběhu, myslím si vydařeného, dne na kolech. Cyklovýletu se aktivně zúčastnilo 26 cyklistů různého věku a pohlaví, kteří bravurně zvládli nástrahy tratě. Při první zastávce, po provedené instruktáži, jak správně postupovat při dekfektu na jízdním kole, myslím tím samozřejmě duše, kterého se nezúčastnil starosta obce Božice jedoucí celou trasu na silně podhuštěném zadním kole, a dále pak majitel pneuservisu a firmy na čistění interiérů vozidel Karel Kučera. Prostě se šli v době mého výkladu a praktické ukázky podívat, jestli rostou houby! Výše jmenovaný Karel po návratu z hub zjistil, že má píchlé přední kolo svého nového 29" kola modré barvy značky Author. Jako profesionál měl sice nářadí na opravu, ne již však nutně potřebnou součást k nahuštění, tedy pumpičku, kterou jsem mu musel zapůjčit. 
Takže jsme je nechali napospas osudu a pokračovali cestou směrem na Starý Karlov a posléze Jiráskův dům na Kolonii. Před statkem mi nahlásil Bohuš Esterka, že mu uchází zadní kolo, které měl navíc zatíženo polospícím synkem Bohouškem. Protože jsem neměl u sebe mou zapůjčenou pumpičku, museli jsme pokračovat pešmo směrem ke Kolonce, což bylo cca 2,5 km. Po procitnutí Bohouška, kterého probudil pomalý pohyb kola, musel velký Bohuš zabrat a asi 1,5 km této trasy absolvoval poklusem. Alespoň si "nahnal"na své fyzické testy, které po něm jeho zaměstnavatel, což je Armáda České republiky, každoročně vyžaduje. 
To nám již jel v ústrety obětavý starosta Karel na svém podhuštěném kole. V ruce třímal část odpadlého stojanu Aleny Hrdličkové, který po cestě našel. Když jsme konečně přistáli na dětském hřišti u Jiráskova domu, zjistili jsme další defekt, který vyřešil Sláva Šperka dovozem náhradní duše. Tak skončily peripetie s nedostatečným technickým zázemím jednotlivých účastníků.
V další části výletu nás čekala předem domluvená návštěva Statku rodiny Klíčových, kde nás pan Klíč starší provedl a seznámil s fungováním objektu, za což mu velmi děkujeme. Ve sklepní uličce k Boroticím se mezitím asi od 10:00 hodin odehrávalo drama, neboť Jirka Čada zjistil, že nám k dvojpípě firma Alfa zapůjčila jiný ventil, než jsme potřebovali. Nicméně po příjezdu do sklepní uličky bylo vše nachystáno, a hladoví účastníci, kterých se nakonec celkově shromáždilo asi 44, mohli nerušeně degustovat, ochutnávat a cpát se připraveným nakládaným hermelínem, uzenou borotickou cigárou nebo nečím, co si sami přivezli. 
Zhruba v 15:00 hodin jsem vyzval účastníky, samozřejmě jen ti, kteří chtěli, abychom se ještě projeli na zámeček (k bažantnici), kde jsme na rozlehlém parkovišti udělali soutěž o nejpomaleji jedoucího cyklistu, tedy ten, kdo určenou dráhu zvládnul v co nejdelším čase, nesměl se dotknout země, obracet se, nebo vjíždět do dráhy vedle jedoucím soutěžícím, vyhrál. Čest vítězi Pavlovi Škrabalovi, který po návratu zpět do sklepní uličky obdržel malý dárek. 
Postupně s přibývající dobou se počet účastníků samozejmě zmenšoval. Ti, kteří vydrželi až do 22:00 hodin, se zúčastnili hry v elektronických šipkách, kterou jsme nakonec museli utnout, neboť přesnost hodů se se zvětšující únavou horšila.


Závěrem bych za firmičku Bc. Robert Šotkovský-Veloservis a Obec Božice chtěl poděkovat všem, kteří se na přípravě cyklovýletu ať aktivně, tak i pasivně podíleli a někdy snad zase - pokud se akce líbila - příště. Nápady na další cykloaktivity už jsou.


                                                                       Robert Šotkovský



1 komentář:

  1. Ahojte všichni. Ujišťuji, že příště mít pumpičku určitě budu. Jinak cyklovýlet byl moc fajn, za což patří velký dík jak pořadatelům tak účastníkům a budu se těšit na další výlet.Karel K

    OdpovědětVymazat