neděle 6. května 2012

Fotbal: Honza v útoku, Lopík v záloze a kapitánem? Ano, ano, ano!

Se změnami v rozestavení i se změnami v sestavě - vynucenými i neplánovanými - tak jsme nastupovali v neděli dopoledne na hřišti silného domácího celku Dobšice B. Shodli jsme se po utkání, že porážka 5:0 je pro nás až příliš krutá a zdaleka nevyjadřuje průběh zápasu i obraz hry na hřišti.

Hostan OP: Dobšice B - Božice A 5:0 (1:0)
Pustili jsme se do svého soupeře nebojácně a disciplinovanou hrou jsme po celý 1. poločas udržovali vyrovnaný zápas s řadou zajímavých momentů. Ostré tempo na obou stranách časem opadlo, což se projevilo i vyčerpáním řady hráčů. Brankové příležitosti také byly, ale gólmani se s nimi dokázali až do 42´ vypořádat. Zvláště náš náhradní brankář David Mareš příjemně překvapil a mužstvo podržel.
Už ve 2´ vystřelil těsně mimo Pacík, domácí nás poprvé ohrozili z následujícího protiútoku. V 7´jsme kopali roh, domácí gólman vyrazil, opakovanou střelu Honzy v pádu kryl. Šanci pak měli domácí a nebezpečný útok  bezpečně zastavil razantní Jara v 11´ hlavou. David Mareš měl řadu příležitostí ukázat své umění, např. ve 13´. Přímý kop Honzy v 16´ z místa za půlkou skončil v náruči domácího brankáře. Jezdilo se nahoru dolu, občas se zdálo, že domácí jdou do ofenzívy (zvl. č. 10 a 11 byla trvalým nebezpečím), ale vždy jsme se zkoncentrovali a od Jary, přes Lopíka, Jirku až k Honzovi jsme se pokoušeli o náš úspěch. Ve 20´ šel Jirka nebojácně do střely, stejně jako v 21´ překvapivá tvrdá "jedůvka" domácích minula Davidovu branku. Blýskl se i Svaťa na kraji obrany, když v 25´odzbrojil domácího útočníka. Náš kiks na stoperu zachraňoval Jara do autu. Opět odpalujeme vysokým míčem od naší branky místo rozehrávky. Ve 30´ Svaťa podběhl centrovaný míč, ale následná střela domácích šla vysoko nad. My se snažíme vrátit do kombinační hry: Honza, Jara, Čert, Pacík a Jara vysokým centrem na Pacíka. A tam to několikrát skončilo. Tlak domácích zesílil  stejně jako jejich střely. David 2x bravurně zasáhl. Jednu z našich střel poslal Pacík pod břevno, ale domácí gólman ji v pohodě chytil. V té době jsme téměř 5´ hráli v deseti bez zraněného Lopíka (krvácející natržené obočí), ale zůstávali jsme vyrovnaným soupeřem a dostávali jsme se i do šancí. Po faulu na Čerta  v 36´ kopal Honza přímý kop, Jarova teč nohou u branky šla těsně mimo. Dobšice kopaly 2x za sebou roh, ale oba jsme odvrátili. Neproměnili jsme ani další příležitost, kdy po Honzově centru dával Michal hlavou těsně vedle levé tyče. Od té chvíle jsme se ocitli pod tlakem domácích, kteří nebezpečně pronikali před naši branku. Jednou si na nás "smlsli" bez následků, ale prudká střela přes několik hráčů ve 42´projela Davidovi do sítě, i když si míče rukou lízl. Prohrávali jsme 1:0. Nevzdali jsme to, bojového ducha jsme projevili hned po rozehrání, kdy na Alešův centr "do vohně" jen těsně před gólmanem nedosáhl Honza.
Tlak domácích pokračoval i po přestávce. David měl plné ruce práce - bezpečně vytáhl střelu na roh a poté už tak tak hlavičku domácích. Ve 49´ jsme pěkně rozehráli, kombinaci zakončil střelou Jirka - domácí gólman ji vyrazil na roh. Honzův roh poslal Jirka hlavou na břevno! Škoda. Jak se brzy ukázalo, mohlo to znamenat obrat. V 51´unikl domácí hráč č. 11, vytáhl si Davida z branky, ten špatně pokryl prostor za sebou a tak domácí hráč poslal pohodlně míč do prázdné branky a zvýšil na 2:0. Byla to pro nás hodně studená sprcha! Bojujeme však dál a Honza pálí falšovanou střelu opět vedle. K dovršení naší smůly zvýšili domácí prudkou střelou zleva v 54´na 3:0! Zraněného nevýrazného Pacíka vystřídal Peťa. Snažili jsme se dát aspoň korigující gól. Neúnavný byl Honza, zaujal Davidův "výlet" podél čáry až k autové lajně a jeho bezpečné rozehrání. Domácí Davida opět prověřili v 59´a jak střelec, tak David si vysloužili potlesk diváků. Škoda, že Svaťův centr podél brankové lajny neskončil v brance nebo ho nikdo z našich netečoval. Byla to jedna z těch příležitostí, které se mohly proměnit a změnit pohled na tabuli skóre. Taky Čertovu pěknou střelu domácí gólman vyrazil na další roh. Byla tam ještě řada pěkných momentů - Michalova střela, kombinace Jara-Honza, velká šance Petra Procházky, který se neorientoval ve vápně i Lopíkovo zakončení v 72´. Taky však Svaťa  vykopával míč v 77´ z prázdné branky. U dvou pěkných akcí byl Jirka, ale našich sil kvapem ubývalo a v 83´ (po opakované střele) a v 85´ byla naše zkáza dokončena na konečných, byť nezasloužených 5:0. Jenže na zásluhy se nehraje, a tak jsme museli zkousnout další brankový náklad. V síti neskončila ani pěkná Honzova střela v 89´, neboť ji gólman vyrazil, a tak hlavní sudí M. Fouček zápas neprodloužil ani o sekundu. Nebylo proč. jak trefně poznamenal jeden z diváků po utkání: Kdyby to skončilo 3:2, tak by to odpovídalo. Šance jste na to měli. Kdyby ...

Jedno pozitivum, ale z tohoto zápasu bylo patrné. Každopádně se jako prospěšné ukázaly přesuny na některých postech: Honza v útoku a Lopík s Jirkou Kubíčkem v záloze určitě nezklamali. Velký kus práce opět zastal Jara v obraně a Svaťa dokázal, že ještě může "áčku" hodně pomoct. Taky Davidovi v brance nelze obdržené góly vyčítat. Horší už je to s Ivošem, který se k zápasu nedostavil, a taky by nás docela zajímalo, co se děje s Pavlem Michalovičem, který se ani nepřijel na své spoluhráče podívat.

Naše sestava: David Mareš - Zdeněk Chrenovský, Jaromír Jandásek, Svatopluk Nevěčný - Aleš Žák - Michal Topolčan (od 79´Marek Zifčák), Pavel Ležák, Jiří Kubíček, Petr Horký - Jan Kudlička, Tomáš Kudlička (od 54´ Petr Procházka). Trenér Jan Kudlička, vedoucí mužstva Ivan Marek.

Příští zápas: Božice A - Miroslav B, ne 13.5.2012, 16:30 h

            Ladislav Nevrkla







4 komentáře:

  1. Ti co neví co je s Pavlem M. tak musím bohužel konstatovat, že stále bojuje se zraněním kotníku ze zápasu s Višňovou... a dnes byl na pohřbu, tudíž se nepřijel podívat!

    Pavel Michalovič

    OdpovědětVymazat
  2. Pavel citelně chybí na předstoperu. Čím dříve opět posílí naše řady, tím lépe! (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Bůra, ano ano ano!

    OdpovědětVymazat
  4. Dneska jsem si dal tip na zápas Božice - Miroslav B 3:0 a jeden gól dá Honza! Tolik optimismu :-) (lan)

    OdpovědětVymazat