neděle 6. ledna 2013

Božickým sportem aneb co jsem našel nebo zaslechl!

Zimní období je i v božickém sportu spíše obdobím relaxu, oddechu, příležitostného sportování, tréninků a popř. nějakých turnajů. A právě turnaje jsou takových horkým bramborem. Turnaje ano, či turnaje raději ne?
Když se to vnímá pouze "po povrchu", řeklo by se jasné ANO. Když se ale zhodnotí účast v turnajích vloni, předloni ... a připočtou se klady a zápory, tak je to najednou trošku jiný obrázek.

Vánoční volejbalový turnaj v Šanově mají za sebou naši volejbalisté. S jakým výsledkem bohužel nevím. V jejich případě však je účast v turnaji něco jiného než třeba u fotbalistů. Naši volejbalisté se pravidelně scházejí každý pátek v podvečer - v zimě v tělocvičně, v létě na umělce za školou - a účast v turnajích (z nichž jeden sami pořádají) je vyvrcholením jejich zájmové činnosti.

Turnajově hrají svou soutěž mladí florbalisté. O jejich zimní účasti jsme psali nedávno (viz http://probozice.blogspot.cz/2012/12/konec-roku-ve-znameni-florbalu.html). Muži florbalisté letos soutěžně nehrají a o nich bychom si měli přečíst v nejbližší době.
Rybáři jsou u nás dvojí: ti božičtí sdružení v Rybářském spolku Božice se během prosince 2012 sešli, aby připravili novou sezónu 2013 a součástí plánů je nejen dokončení vybudování kvalitního zázemí (klubovny) u Božického rybníka za tesaříkovým (Kroutilovým), ale též rybářská soutěž (pravděpodobně na podzim, uvidíme).

Hasiči přes zimu nesoutěží v hasičském sportu (i tam máme široké zastoupení - viz http://probozice.blogspot.cz/2012/09/o-pohar-culskeho-mlynare.html; http://probozice.blogspot.cz/2012/09/mladi-hasici-na-bozicke-draze.html; http://probozice.blogspot.cz/2012/08/posledni-zavod-zn-ligy-2012-v-pozarnim.html) a dobré výsledky. Nevím, jestli byli mladí hasiči na prosincovém fotbalovém turnaji v Hostimi. Pokud ano, bylo by to spíš takové zpestření jejich činnosti.

Posledními našimi soutěžícími sportovci jsou fotbalisté. V minulosti jsme aspoň v některé kategii do turnajových klání vstupovali, letos to vedení fotbalového oddílu velmi zvažuje. U žákovských turnajů a turnajů přípravek bývá poslední dobou problém organizační zajištění v místech konání. Letos budou tyto turnaje v sobotu 2.2.2013 ve sportovní hale v  Břežanech a my na toto prostředí nemáme právě ty nejlepší vzpomínky. O naší účasti tudíž ještě není rozhodnuto.Božickým mužům je nabízena možnost startu na zimním fotbalovém turnaji na umělce v Hrušovanech n. Jev. Samozřejmě, že kromě sportovní stránky (jestli turnaj naplňuje svou přípravnou funkci), hraje svou významnou roli i stránka finanční (startovné, popř. doprava). I tady se čeká na definitivní rozhodnutí.

No a když jsem to dopsal až sem, tak jsem si uvědomil, že máme v Božicích ještě jedny sportovce, o nichž toho moc nevíme. Na webu jsem se dočetl následující:

Tisková zpráva: reportáž z turnaje
Gymnázium Znojmo přepIšQworkovalo ZŠ Božice
Ve středu 7.11.2012 na Gymnáziu Dr. Karla Polesného proběhl oblastní turnaj v pIšQworkách. Turnaje se zúčastnily 4 týmy, a to 3  ze Základní školy Božice a jeden z pořadatelské školy. Převládala skvělá nálada a studenti usilovně bojovali o postup do krajského kola.
Jelikož byly jen 4 týmy, tak hned od zahájení turnaje bojoval každý proti každému ve skupině. Již ve skupině vedli domácí The Frajers, i když jim na paty dýchali ZŠ Božice. O vítězství ve skupině muselo rozhodnout skóre. Za nimi hned následovali další odhodlané týmy - Lovci pišqworek a Lovci.
Do play-off pochopitelně postoupily všechny zúčastněné týmy. Akorát tyhle zápasy už začínaly být ostřejší. Opět mezi sebou hráli The Frajers s Lovci a ZŠ Božice s Lovci pišqworek. Nakonec z nich do finále postoupili The Frajers a Lovci pišqworek.
Ale nejprve se uskutečnila bitva o třetí místo, kde poměrem 14:6 vyhráli ZŠ Božice. A nakonec se uskutečnilo finále, kde domácí The Frajers ukázali, že jsou ti praví na postup do krajského kola. Zdolali Lovce pišqworek 18:2.
Všem hráčům děkujeme za účast, hlavně odhodlané Základní škole Božice a těšíme se na The Frajers na krajském kole, kde dostanou šanci ukázat, jak dobří opravdu jsou.

1. místo: The Frajers - Gymnázium Dr. Karla Polesného - Vlastimil Švéda, Jan Biravský, Bohumil Zálešák, Stanislav Křivánek, Michal Kacetl
2. místo: Lovci pišqworek - ZŠ Božice - Petr Novák, Andrea Strešková, Filip Teleki, Standa Šulek, Lucie Zedníčková
3. místo: ZŠ Božice - ZŠ Božice - Marie Kuthanová, Petr Nevěčný, Dominik Drechsler, Pavel Šenkeřík, Patrik Šubrt.

A tak to vlastně s naším sportem není zase tak špatné, co říkáte?

                              Ladislav Nevrkla
  

Žádné komentáře:

Okomentovat