sobota 5. ledna 2013

Krásnej fór, hnedka bych ho ukradl!

Krásnej fór, hnedka bych ho ukradl, pronesl známý bavič a moderátor Petr Novotný v pořadu V luftě s Jakubem Kohákem na nové televizní stanici TV PĚTKA (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=J6MSm-Oe9iA). Tak to je bomba, konstatovali štamgasti včerejšího    večerního posezení v Božicích. Všichni do jednoho jsme pyšní a hrdí na "fenomén hasičského božického fašanku."
Už několik let se těším na večerní vyvrcholení masopustního dne. Samozřejmě, že se návštěvníci - dneska už ze široka daleka - těší na rej masek, samozřejmě, že si někteří jdou i zatancovat, samozřejmě, že i "v pekle" může být někdy příjemně, samozřejmě, že i popůlnoční pochovávání basy má svůj půvab, ale všichni do jednoho se těšíme na "hasičské překvapení". To loňské, v roce 2012, bylo zatímním vrcholem božických fašanků! Tak jsem to pojal i ve svém loňském komentáři. Mnou natočený materiál potřeboval "učesat". To je věcí střihače. Tuto roli mi už řadu let plní můj mladší syn Pavel. Vytrénoval se na videích ze zápasů božických fotbalistů, zvláště když úspěšně bojovali o postup do okresního přeboru. Takto upravené video umístil na YouTube, a to tam žije svůj život. Díval jsem se dnes ráno - mělo 185 766 zhlédnutí! No a ukázku z tohoto našeho videa si vybral moderátor Jakub Kohák koncem roku 2012 do svého pořadu na Pětce.
Zdá se to všechno tak prosté, ale berme to tak, že NIC NENÍ SAMOZŘEJMÉ. Kdyby někdo neměl ten úžasný nápad a nenapsal scénář, kdyby někdo neměl tak šikovné ruce a nevytvořil tyto nádherné kostýmy, kdyby někdo poctivě nenacvičil a neprovedl připravený program, kdyby to někdo nenatočil, kdyby to někdo nesestříhal a kdyby to někdo neumístil na web, věděl by o tomto zdařilém díle, které šíří slávu Božic nejen po celé republice, ale klidně řeknu po celém světě, jen zlomek těch lidí, kteří se kochají jeho prostou působivostí dnes. Jak to řekl v televizním pořadu Petr Novotný? Původně jsem si myslel, že nám tou pouštíš jako nějaké Hoří, má panenko!, abychom se zasmáli, ale pak mě to úplně dostalo! Myslím, že tak to je.

P.S. Představení: Aquabely a žralok, scénář a režie: Dagmar Szabóová, kostýmy: Jana Pavlíková (Urbánková), hrají: Božičtí hasiči, kamera: Ladislav Nevrkla, střih a web: Pavel Nevrkla.

P.S.2 Všichni se těšíme na letošní fašank 9.2.2013. Víme proč.

                      Ladislav Nevrkla


Žádné komentáře:

Okomentovat