neděle 27. ledna 2013

Fotbalový turnaj: Náš soubor individualit prohrál s nadšením a disciplínou

Náš úvodní zápas zimního fotbalového turnaje na umělce v Hrušovanech n.Jev. jsme si prohráli sami. Narazili jsme na soupeře, pro něhož nebyl tento zápas jenom přípravou, ale byl pro něj i věcí prestiže. A tak jsme odjeli domů bez bodu. TJ Sokol Božice - 1. FC Čejkovice 2:4 (1:2).
Do Hrušovan se sjelo celkem 16 hráčů, kteří byli připraveni bojovat za Božice. Kromě hráčů základního kádru a dorostenců, to byly i dočasné posily, které za nás v soutěži hrát nebudou. Chyběli Marian, Michal (na horách), Džamp (omluven), Evžen (omluven kvůli zkouškovému období) a Jara (stále zraněn). Pomohli nám bratři Fortelní, Andula a Pepa Štrombach.
Za této situace vznikla sestava, která se neukázala úplně efektivní a nepomohlo ani prostřídání ve 2.půli. Prostě náš soubor individualit nevytvořil ladící orchestr a dirigent na lavičce nechal raději průběh a vývoj zápasu v mrazivém sychravém počasí (-5°C) na samotných hráčích, aby se raději dohrálo bez zranění a dalšího zbytečného rozladění.
Všichni se na hru těšili, vezl jsem část mužstva tam i zpátky, chtěli si zahrát, mrzely je spálené šance nebo zbytečně ztracené míče. Takže suma sumárum berme tento zápas s nadhledem a pochopením pro vzniklou situaci a příští neděli už se v zápase proti Branišovicím ukážeme s kádrem i hrou, které budou odpovídajícím způsobem kvalitní přípravou na jarní soutěžní zápasy.
Sestava: Jara Lukáč - Zdeněk Chrenovský (Lukáš Svoboda), Lukáš Machač, Jirka Kubíček (Ruda Čížek) - Jara Fortelný - Roman Šob (Pepa Štrombach), Honza Kudlička, Pavel Ležák, Stanislav Pichanič, Robert Koch (Vlastimil Fortelný) - Sláva Urban (Tomáš Kudlička). Trenér Viktor Luskač.
"Myslel jsem, že po naší brance bude po nich," říkal mi po zápase jeden z našich hráčů. Popravdě řečeno jsme si to mysleli všichni. Ale naše hra nebyla kompaktní, jak kdysi s oblibou říkával jeden sportovní komentátor, propadali jsme na krajích obrany (občas i zálohy) a rychlonozí hroti Čejkovic nám zle zatápěli. Zvlášť náš bývalý dorostenec David Mlčúch chtěl na hřišti nechat duši! Začali jsme s chutí a vytvořili jsme si i řadu příležitostí. Výborný byl Andula, naše posila Stanislav Pichanič a dirigent Machy. Pozičně byl výborný Jara Fortelný a do šancí se dostával Sláva Urban, kterému však při zpracování přihrávek chybělo více klidu. I tak to byl on, kdo nás poslal do vedení 1:0, když přesně trefil centr Anduly před branku Čejkovic."Zatím si to dáváme," konstatovali jsme na lavičce. Nečekaný propad na naší levé straně však stál u vyrovnávacího gólu soupeře (1:1). Šlo o pěknou technickou střelu pod břevno, po níž se Jara marně natahoval. Jara pak lovil míč ze své sítě ještě 3x, z toho jedenkrát po přímém kopu. Na tomto místě bych ještě dodal, že náš podzimní gólman David Sláma už definitivně přestoupil jinam, a tak se na post naší brankářské jedničky posunul Jara Lukáč. Doufejme, že se mu vyhnou vážnější zranění, která ho již několikrát vyřadila z činnosti. My jsme snižovali těsně před koncem zápasu z penalty. Pacík ji s jistotou proměnil (tvrdou přízemní střelou doprostřed branky), když sám byl před tím na hranici vápna faulován.
V neděli 3.2.2013 hrajeme již v 10 hodin proti Branišovicím. Odjezd je v 9 hodin od hřiště. Na pátečním tréninku jsou očekáváni všichni hráči a Sláva Urban nezapomene doma míč, který jsme "svezli" dneska až do Křídlovic.
                        Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat