sobota 19. ledna 2013

Přípravný fotbal: S Únanovem smírně a příště na hrušovanskou ligu

Kvalitního soupeře si k přípravě na jarní část fotbalových soutěží vybrali fotbalisté A.S.A. Únanov, účastníci I.B třídy. Na umělku v Jevišovicích si pozvali účastníka Hostan okresního přeboru Tělovýchovnou jednotu Sokol Božice (tak se teď nově jmenujeme). Únanov - Božice 4:4 (2:1).
I za tohoho zimního počasí bylo hřiště dobře připraveno (shrnuto) a tak dal zkušený arbitr Aleš Richter v pravé poledne v sobotu 19.1.2013 pokyn, aby se hrálo. Hráči obou mužstev neskrývali, že jsou již po adventním, vánočním a novoročním půstu na fotbal hodně natěšení a tak hráli nejen s chutí, ale i s patřičným nasazením. Vzhledem k tomu, že řada našich hráčů se z pracovních důvodů omluvila (je to v přímé úměře: čím větší zima, tím víc práce) a tak jsme mužstvo posílili několika hráči, které bychom určitě velice rádi viděli v našem základním kádru (a možná, že se něco z toho i ujme!).
Naše sestava: Jara Lukáč - Zdeněk Chrenovský, Jiří Pavelčík, Jirka Kubíček - Jara Fortelný - Michal Topolčan, Honza Kudlička, David Švejdík, Robert Koch (Andula) - Vlastimil Fortelný, Sláva Urban. Střídali: Roman Šob okopávaného Michala Topolčana a Martin Zedníček Slávu Urbana.
I za mrazivého počasí a na kluzkém terénu se hrál pohledný fotbal. Únanovští byli většinu zápasu ve vedení (1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3), ale my jsme se nakonec po Andulově gólu radovali ze zasloužené remízy 4:4. Oba celky spálily několik svých šancí - my víc! Božický hattrick zaznamenal hostující Vlastimil Fortelný. Takže suma sumarum - naše branky dali hráči, kteří za nás v soutěži nehrají. Úkol pro trenéra Viktora Luskače tak zůstává i nadále stejný: najít elitního střelce! Dneska nám chybělo 5 hráčů základní sestavy - Marian, Jara, Lopík a oba Lukášové - Machač a Chromý.
Od příštího týdne pokračujeme v přípravě - přihlásili jsme se do "hrušovanské ligy". Hrát bychom měli již příští víkend. Více až zase zjistím, kdy a s kým.

Taky se dnes (v sobotu 19.1.) konala Valná hromada OFS Znojmo. Předsedou OFS zůstal Zdeněk Leitner (blahopřejeme), když jediný protikandidát Zdeněk Kolesa před hlasováním z volby odstoupil. K obměně došlo ve výkonném výboru. Největší pozornost připoutala volba posledního - jedenáctého - člena VV. Stal se jím Jiří Mašek z Prosiměřic, který byl úspěšnější než jeho soupeř Zdeněk Koukal z Oleksovic.
                       Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat