neděle 12. ledna 2014

I Křídlovice se proměňují

Před časem jsem na těchto stránkách konstatoval, že se výrazná stavební proměna týká v podstatné míře části obce původních Božic a České Křídlovice zůstávají svou stavební strukturou a architekturou poplatné původní zástavbě.
Cítím jako potřebu přeci jenom tento povšechný názor zpřesnit a doplnit. Charakter Křídlovic doopravdy zůstává věrný původní zástavbě, ale přeci jenom i v Křídlovicích stavební změny patrné jsou. Během let se protáhla novou zástavbou ulice K Holíkovým, nové domy byly postaveny v ulici Ke Hřbitovu, jednotlivé domy se staví nebo byly postaveny i v dalších ulicích Křídlovic, postupně je všechny představím.
Na druhé straně se i v Křídlovicích loučíme s původní zástavbou. Nejnovějším příkladem je likvidace bývalého domu Chrenovských. Nový majitel zde připravuje výstavbu nového rodinného domu. Bude to tak v této části Křídlovic další novostavba a to je dobře.
Myslím, že rovnoměrný rozvoj naší obce ve všech jejich částech je více než žádoucí a že bude mít podporu radnice nyní i v budoucnosti. V případě Křídlovic se to týká v první řadě komunikací a jejich další rozvoj a zkvalitňování. Kopcovitý terén, úzké krátké uličky, odlehlejší místa, plno zatáček a převýšení, to je skutečnost, s níž se tady musíme vypořádat. V žádném případě to ale není důvod k tomu, aby se na další potřebnou modernizaci Křídlovic nedostávalo. Pokud vím, tak nejbližší akcí by měla být úprava prostranství a komunikace na křižovatce u hřbitova.
                                               Ladislav Nevrkla





Žádné komentáře:

Okomentovat