sobota 11. ledna 2014

Tříkrálová sbírka v Božicích (akt.10.1.)

Koledníci v Českých Křídlovicích
Tříkrálovou sbírku v naší obci opět organizuje Oblastní charita Znojmo, pokladničky jsou již umístěny v obou prodejnách Jednoty a v lékárně. Sbírka po obci bude probíhat do 14. ledna 2014, koledníci budou z mateřských školek pod vedením svých učitelek.
  Ilustrační foto zachycuje malé koledníky z II. MŠ v Českých Křídlovicích pod vedením paní učitelky Jany Pavlíkové.  
O návštěvě koledníků se píše i na webu domova důchodců: Dne 9.1.2014 do Domova důchodců zavítali malí králové z MŠ II. pod vedením pí učitelky Pavlíkové. Klienti domova je netrpělivě od rána čekali a ochotně přispívali do kasičky na dobrou věc. Děkujeme koledníkům za koledování a přejeme co nejvíce ochotných dár.                         
                                 Ladislav Nevrkla a Petra Látalová (foto)





12 komentářů:

  1. Tak to mě přijde nějaké divné.To budou chodit i odpoledne?Koledníci mají dát na futro svou značku K+M+B 2014.Když hodím peníze do pokladničky v jednotě, tak mi to přijde napsát některá z prodavaček nebo jak?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zase přijdou divné všechny vaše příspěvky do diskuze.

      Vymazat
  2. Vloni jsem marně čekala na koledníky.Letos asi taky.

    OdpovědětVymazat
  3. U nás v Křídlovicích byli včera dopoledne,děti byly šikovné,pěkně nám zazpívaly,moc se mi to líbilo.Foto dodám odpoledne.Petra Látalová

    OdpovědětVymazat
  4. I já slyším chválu na tříkrálový průvod po obci za zpěvu koled. Určitě je to věcí názoru a zvyku. Kdo jsme během dne v práci, tak se nedá nic dělat. Je jenom dobře, že se tradici daří udržet a zajistit. Nikdy nevíme, kdy se někdo blízký může ocitnout mezi těmi, kteří potřebují pomoc svého okolí. 65% výtěžku sbírky zůstává pro potřeby charitních zařízení na Znojemsku. O její činnosti a širokému poli působnosti si přečtěte na http://znojmo.charita.cz/charitni-sluzby/. (lan)

    OdpovědětVymazat
  5. Mě se letošní tři králové s dětmi ze školky líbili. Ale někteří lidi říkají, proč se do toho tahají děcka. Tady se asi nedá vyhovět všem,vždycky bude někdo brblat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt. Proč se do toho tahají děcka?! Kdyby se našli tři dospělí, kteří by byli ochotni s pokladničkou obejít Božice a Křídlovice, pak by to bylo to nejlepší řešení. Tak můžete všichni přemýšlet. Za rok tato akce proběhne určitě znovu, tak si to rozmyslete a v prosinci se přihlašte na Obci v Božicích. Určitě budou rádi, když se zapojí více dospělých.

      Vymazat
  6. Já myslím že je úplně jedno kdo chodí spíš bych se pozastavil nad tím že když už chodí tak proč po domech nechodí ačkoliv vidí že ten dotyčný je doma.

    OdpovědětVymazat
  7. Už tady někdo psal, že součástí návštěvy "Tříkrálových koledníků" je označení domu bílou svěcenou křídou (většinou vrat, dveří, zárubní, dřevěných elektroskříněk apod.) nápisem K+M+B a k tomu rok. Má to symbolický význam, ale já jej rovněž považuji za důležitou součást této tradice a nezesměšňoval a nezlehčoval bych jeho význam. Ten z nás, kdo přispěl do pokladničky třeba v lékárně nebo v prodejnách Jednoty, je o tento symbolický prvek ochuzen a to je škoda. Myslím, že se to dá příští rok docela jednoduše napravit. Dále bych rád poděkoval panu starostovi, že se letos ujal koordinace Tříkrálové sbírky. Všichni víme, proč. Jenom by mělo být minimum těch, kteří na koledníky čekají marně, což se bohužel letos zase stalo, jak píše diskutující nade mnou. (lan)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koledníci měli k dispozici bílou křídu,která je určena pro psaní na tmavé zárubně dveří, a křídu modrou na zárubně dveří bílých plastových či světlých. OCH Znojmo

      Vymazat
  8. Ke dni 15. ledna 2014 bylo rozpečetěno 249 ks pokladniček z celkových 440 ks a průběžná částka činí 999 164,- Kč. Děkujeme! OCH Znojmo

    OdpovědětVymazat
  9. Ročník 2014 je uzavřen: Božice Jana Pavlíková 3 988,00, Jarmila Leisserová 480,00, Karel Hala 480,00, Iveta Němečková 4 047,00, Karel Hala 454,00, což je celkově 9 449,00. Celková částka na Znojemsku: 1 690 606 Kč. Děkujeme.

    OdpovědětVymazat