sobota 29. srpna 2015

Maminka, pan farář a pan starosta mají vždycky pravdu!

Křižovatka u Jednoty - směrem nahoru
k masně. Materiál je již připraven na
položení do země - podél současné cesty
Mediální přestřelka na stránkách nejnovějšího čísla Božického zpravodaje nijak nezkalila poklidné vody božické reálné současnosti a všichni se už těšíme na přehršel akcí, které na nás tento víkend v obci čekají.

Pokud se někomu zdá, že bez nového parkoviště u božické Jednoty na místě současné stodoly či bez narovnání silnice v ulici Pod Masnou Božice nepřežijí rok 2015, pak se ovšem hluboce, ale opravdu hluboce mýlí.

Když pan starosta vysloví názor, že připravovaná úprava jednoho ze současných čtyř (a budoucích pěti) obchodů potravin v obci je primárně věcí toho podnikatelského subjektu, pak přes to nejede vlak! I s tím starostovým dodatkem, že aktivita na řešení úprav v okolí tohoto obchodu musí vzejít od podnikatele: A je nám docela šuma fuk, jestli vchod do obchodu bude v místě dosavadním nebo bude směřovat jinam!

A podobně se dá souhlasit se starostovým názorem na zdánlivě logickou nejnovější virtuální verzi úpravy křižovatky u Jednoty. Přiznejme si raději poctivě, že až donedávna nás NIKOHO žádná taková úprava nenapadla!!!

Bývalé radnice chtěly na zeleném prostranství Dubovy zahrady stavět vinařský penzion a nám ostatním stačil chodník, po němž už díky této současné radnici chodíme, a spíše jsme dávali do placu námět na nějaké malé dětské hřiště. O narovnání silnice Pod Masnou a její propojení se silnicí na Kolonku nikde ani zmínka!!! Až dneska, když už je navezen materiál na dešťovou kanalizaci, tak máme najednou plno nápadů, co bychom kdybychom ........... Lehkým črtnutím pera projekt nikdo nepředělá, zadarmo to taky nebude a my se přitom všichni těšíme, až zde bude po dlouhých desítkách let kvalitní silnice, po níž si to budeme svištět se svými miláčky nahoru dolu - samozřejmě podle pravidel a dopravních značek! Zastavit zahájení výstavby - hazard a holý nesmysl!!!

V oblíbeném Mrazíkovi je nezapomenutelná scénka, v níž se přetahuje Baba Jaga s Ivánkem o natočení vchodu chaloupky: "Chaloupko, otoč se ke mně vchodem, k Ivanovi zády!" "Ke mně!" "Ke mně!" ..... Jak jsem napsal v titulku: Maminka, pan farář a pan starosta mají vždycky pravdu!
                                                                                         (lan)
Křižovatka u Jednoty a cesta směrem k masně






Aktuálně se opravuje chodník od kina po Pikartovo (dříve
Hatašovo)




1 komentář:

  1. Jedno malé upřesnění, úprava křižovatky je už dávno plánována v platném územním plánu obce Božice, je tam i kruhový objezd u školy a jiná zajímavá řešení dopravy. Takže nic nového, o významu posunutí křižovatky se sice mohlo diskutovat, ale nyní je ta křižovatka bezpečnější, než kdyby byla průjezdná přímým směrem. Známe přece řidiče a jejich respekt ke značce Dej přednost. Cesta od masny je jen místní komunikací a klidně by mohla být jednosměrnou, ale to ať posuzují jiní . A z jiného soudku, proč je v ulici u střediska zákaz zastavení ? Vysvětlení mohou být různá ... -pepř-

    OdpovědětVymazat