středa 17. září 2014

Božický fotbal se připravuje na oslavy svých šedesátin

Od prosince 2014 až do léta 2015 bychom se v Božicích měli věnovat přípravám a následným oslavám významného jubilea božické kopané - 60. výročí založení novodobého fotbalového týmu TJ Sokol Božice. A vzhledem k tomu, že jsou mezi námi i žijící pamětníci těchto událostí - Karel Hala nejst., Zdeněk Jandásek a Stanislav Ševeček - měly by ty oslavy být důstojné a s bohatým programem.
Vedení tělovýchovné jednoty a fotbalového oddílu určitě už dnes přemýšlí, jak tyto oslavy naplní. Každopádně by oslavy mohly vrcholit o hodech 2015. I když se to dneska zdá daleko, v těchto věcech by mělo být jasno už teď.
No a abychom si povědomí o slavné historii božické kopané připomínali co nejčastěji, budu se snažit shánět a publikovat další historické materiály. Jeden z nich vám nabízím už dnes. Poznáte pionýry božické kopané někdy z roku 1955?

                                                    Ladislav Nevrkla


2 komentáře:

  1. Josef Cabák, Jarda Barák, Karel Beneš, Hála Zdeněk Jandásek,Tonda Raušer, St.Ševeček,Pepek Raušer u ostatníxh bych jen hádal

    OdpovědětVymazat
  2. Zleva bratři Barákovi, Josef Cabák, Zdeněk Jandásek. Beneš,---, dole- Karel Hála, Beneš, Ševeček, Raušer, Raušer. (em)

    OdpovědětVymazat