neděle 7. září 2014

Fotbal: Nezastavily nás ani Vedrovice

Senátní kandidát K. Podzimek právě
sahá pro 20 Kč vstupného ...
Musím přiznat, že jsem téměř celý první poločas neviděl, jelikož jsem byl v Petrovicích na krásné společenské akci týkající se místní kulturní památky - chaloupky s doškovou střechou. Přesto jsem ještě hezkých pár branek viděl a mohl s ostatními slavit naše vítězství.
Božice - Vedrovice 5:0 (2:0). Naše branky: Evžen Egner 2x, David Švejdík, Jakub Zifčák a Jaromír Jandásek.
První poločas jsem viděl od 35´ a hra byla taková průměrná, ani jsem si nezaznamenal žádnou výraznější akci, možná jsem udělal pár fotografií. Důležité bylo, že jsme po gólech Davida Švejdíka a Evžena Egnera vedli 2:0.
Naše sestava: Michal Hrubý - Václav Poklemba, Jaromír Jandásek, Zdeněk Chrenovský - Roman Šob - Martin Zedníček, David Švejdík, Jan Kudlička (C), Jakub Zifčák - Jan Szabó, Evžen Egner. Střídali: Petr Procházka (v 65´ Martina Zedníčka), Vojta Maruštík (v 69´ Honzu Szabóa), Ruda Čížek v 72´ Jakuba Zifčáka), Vladimír Sedláček (v 81´ Davida Švejdíka) a Martin Topolčan (v 85´ Evžena Egnera). Trenér Bronislav Juřica, vedoucí mužstva Michal Topolčan, asistent rozhodčího Roman Šob st. Hlavní sudí: Jaromír Šťáva z Nových Syrovic.
Ve 2. poločasu jsme pokračovali v nátlakové hře, která přinesla naše další šance i branky. Náš útočný způsob hry umožnil hostům jenom občasné brejky a tak i Michal dostal příležitost ukázat své umění. Konto udržel čisté, zapsal jsem si jeho šest výborných zásahů v 48´, 51´, 66´, 69´, 80´ a 84´(málem se zranil při souboji v ofsajdové pozici hostí).
Ve 48´ střílel pěkně Jara a minutu na to (49´) Lovec tak dlouho důrazně "otravoval" před brankou, až dal gól - zvýšili jsme na 3:0! Pěknou akci jsme předvedli v 53´ a přesný centr (Honza K.?) nakonec Kuba uklidil do vedrovické branky na 4:0.
V 56´ byl faulován útočící Evžen, VPK kopal Honza K. a Jara pohybující se v rozhozené obraně hostů jako ryba ve vodě nadvakrát poslal míč do branky na 5:0. Za tohoto stavu se hosté prakticky sesypali. Zato my jsme hráli v pohodě a na naší lavičce se začalo rozcvičovat všech pět náhradníků, kteří také postupně zasáhli do hry.
Kopali jsme řadu rohů, míč lítal vzduchem, ale pohledných akcí už bylo jako šafránu. Třeba Žapova střela těsně mimo v 77´ nebo potlesk, který sklidil střídající (a střílející) Laďa v 83´. Poslední vzrůšo nám připravil těsně před koncem Jara, který šel do souboje zbytečně s plným nasazením - a zůstal ležet na trávníku. Naštěstí odešel po svých.
Soupeř byl tentokrát bezzubý a nepřinutil nás ani k maximálnímu výkonu. Naše střelecké hody a herní pohoda jsou však hodně příjemným zjištěním úvodních pěti kol soutěže.
Mezi platícími diváky strávil část zápasu i senátní kandidát Karel Podzimek. Pozdravil se s božickými fotbalovými funkcionáři, našimi fotbalovými veterány i diváky. Atmosférou utkání i naším fotbalovým areálem byl nadšen a nešetřil slovy chvály jaké máme pro fotbal i společenské akce zázemí.

                                                                                                               Ladislav Nevrkla





















3 komentáře: