úterý 30. září 2014

Takoví jsme byli: Mladí hasiči před padesáti lety

Tradice mladých hasičů v Božicích sahá do dávné minulosti. Důkaz, že už před padesáti lety zde pracoval kroužek mladých hasičů (na snímků i s jejich vedoucím), právě máte před sebou.
Určitě řadu tehdejších mladých hasičů poznáte, dnes jsou to již senioři, kteří se na své nástupce jdou možná jednou za rok podívat dolu na dráhu, kde se již několik let koná jeden ze závodů hasičské ligy. Na jakou soutěž se připravovali ti mladí hasiči někdy kolem roku 1964, nevím. Ale možná si někdo z přímých účastníků vzpomene.

                                                                               Ladislav Nevrkla

6 komentářů:

  1. Zleva stojící :Radka Klíčová, Marie Šrámková, Anna Střižíková, vedoucí, další nevím a M. Tarabová. Ostatní nevím a první zleva sedící Marie Komínková

    OdpovědětVymazat
  2. Já ještě přidám, Březinová Marta, Josef Bětík, Chovancová, Krupica Miroslav, Černá, Lorencovičová Miluše, pan Sedlák, zbytem nemůžu poznat.

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě to vipadá na Zdenka Opltalová a Zdena Sedláková,ale nejsu si jistý

    OdpovědětVymazat
  4. Také se přidám: zcela nahoře: Zdena Sedláková, Viktor Sedlák - její otec, pod nimi: ---, Anna Střižíková, Březinová, Marta Tarabová, - --,Josef Bětík, Eva Schovancová, dole: Marie Komínková, Anna Černá, Miroslav Krupica. (me)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak je to přesně: zcela nahoře: Zdena Sedláková, Viktor Sedlák - její otec, pod nimi: Radka Klíčová, Anna Střižíková, Marta Březinová, Marta Tarabová, Zdenka Opletalová, Josef Bětík, Eva Schovancová, dole: Miluše Lorencovičová, Anna Černá, Miroslav Krupica (jb)

    OdpovědětVymazat
  6. Se vším souhlasím, ale dole určitě není Miluše Lorencovičová, ale stoprocentně Maruška Komínková!!!(me)

    OdpovědětVymazat