neděle 1. února 2015

Když se podaří, co se dařit má. Třeba zabíjačka!

První božická zabíjačka je pomalu za námi a já nemůžu jinak než smeknout a poděkovat. Dnešní příjemné dopoledne je nejlepší odpovědí všem, kdo se o zabíjačku zajímali. Je pozitivní zprávou pro pořadatele (fotbalisty), že to byl výborný nápad, je pozitivní pro všechny, co přišli, a pozvánkou pro všechny, kdo to letos z jakéhokoliv důvodu nestihli.
Víc než tři hodiny bylo v zákoutí u pergol pořád rušno, plno, hodně dobrého jídla a pití (i když jsme si občas na svou pochoutku chviličku počkali) a jak patrno z fotografií i hodně dobré zábavy. Už dlouho jsem u nás neviděl takových hloučků dobře se bavících spoluobčanů.
Možná byl někdo posmutnělý, že už na něho nezbylo něco z výrobků, ale to všechno jsou "porodní bolesti" premiéry. Všechno je jednou poprvé a sbírají se zkušenosti. Nerad bych na někoho zapomněl, ale máklo si při předvčerejší, včerejší a dnešní přípravě hodně lidí. Všichni pomohli rádi a ve prospěch dobré věci. Taky fotbalisti, kteří museli na 12 hodinu do Hrušovan k druhému zápasu zimního turnaje, posílali krátce po poledni příznivou zprávu, že díky Lopíkovi vedeme nad Vranovicemi 1:0.
Věřím, že se opět začas potkáme na Božické zabíjačce č. 2 a že tým pořadatelů, jemuž velel šéf fotbalového oddílu Karel K., ji připraví minimálně tak kvalitně, jaku tu dnešní. Vždyť to dělají zkušení mistři a zdatní učedníci: Honza K., Mira P., Martin T., Míša H., Jirka D., Karel H., Zdeněk Ch., Pavel N., Jirka Č., ženské za pultem (ty si mákly), Robin Š. a řada dalších, kteří jsme drobnou službičkou či pomocí přispěli ke zdaru akce a pokládání základů nové božické tradice.
               Ladislav Nevrkla

Foto: Jak šel čas dneska na hřišti pěkně minutu po minutě ...
Tak začínáme ...
Spařit a očistit ...
Přiložit pod kotlem...
... a první zákazníci
                                      



Fronta na výrobky se prodlužuje ...
... řádně zapřít stojky
                                     








... i to k zabíjačce neodmyslitelně patří
                                                






Starosta kontroluje, jak se mu vaří ovárek ...
                                     

Taentokrát se pan hostinský nechal rád obsloužit ...
                                                  





Mirkův gulášek jsem bohužel neochutnal.
Nezbyl ...
Zato ovárek byl pěkně prorostlý ... 
                                     














Pod Honzovýma moc šikovnýma rukama
vzniká dobrůtka - sekaná s panenkou uprostřed
... nejlepší na konec - míchal jsem jen chvilku, jinak bylo
vyškváření doménou našeho Pavla. Toho jsem bohužel
nevyfotil ... ale dostal jsem večerní poštou z páteční přípravy!


                                   

1 komentář:

  1. Opravdu krásná podívaná,je to opravdu skvělý nápad. Myslím,že se tato akce povedla a snad bude i příští rok. Jiný zážitek než ta rodinná zabíjačka.

    OdpovědětVymazat