úterý 17. února 2015

Fašankový průvod prošel Božicemi a fotky z masopustní zábavy (dopl.17.2.)

V pestrém průvodu nechyběl kominík
(pro štěstí) či smrťák (místo kosy
s motorovou sekačkou ...)
Ani letos nechybí v ulicích Božic tradiční fašankový průvod masopustních masek. Díky rozlehlosti obce vychází průvod jeden rok z Českých Křídlovic, druhým rokem z Božic. Letos máme štěstí v Božicích a na Kolonii, kam právě v těchto chvílích maškary s doprovodem hasičské tatry míří.
Průvod masopustních masek je zároveň pozvánkou na večerní masopustní zábavu, jejíž součástí je rej masek s vyhodnocením těch nejlepších, předpůlnoční hasičské překvapení a popůlnoční pochovávání basy. Zváni jsou všichni, kdo se rádi baví, mají smysl pro humor a legrácky i to, kdo chtějí vidět naše hasiče i v jiné roli než na běžecké dráze při požárním útoku nebo při nefalšovaném požárním zásahu. O zábavu se též postará oblíbená skupina Codex!
Asi nějaké erupce na slunci či co???? Prostě mě zradila technika, natočeného byla jenom úvodní část (a to ještě v nevalné kvalitě) a zbytek půlnočního překvapení nemám. Kdo byl viděl, kdo nebyl, musí přijít za rok, aby nebyl o nic ochuzen. Ani rej masek jsem letos neviděl, prý zvítězil Štěpán Č. ze sousedních Mackovic, opět kvalitní byla Kolonka, jejichž vozidlo jsem aspoň před půlnocí blikl ve vestibulu. Výčepy byly dva (oba jsem zachytil aspoň fotkou) a sál byl velmi hojně zaplněn, ale nebyl přeplněn. Přítomné čtyři stovky návštěvníků se tak nejen dobře bavily, ale si i dobře zatancovaly.
Pořadatelé si letos velmi cení vstřícného ohlasu masopustního průvodu masek po obci. Mezi občany našli velmi mnoho těch, kteří je očekávali, vítali, hostili (třeba čerstvě smaženými masopustními koblížky) a měli radost a dobrou náladu spolu s maškarami. "Mám hrozně rád, když se lidi baví!" řekl mi nestor božických fašanků Pepa Griebaum. A vo tom to je,vážení přátelé! Až do rána bílého. Třeba do šesti :-)!

                                                                         (lan)

Připravit, pozor ...!

... start!

Zveme vás na večerní masopustní zábavu ....

Rychle načerpat ...

... v zázemí průvodu (tradičně Honza, Pepa a ...

... Radek s výborným svařákem (ten jeden kelímek
byl pro mě

Skupinky koledníků odbíhaly k samostatně stojícím domům

Božický raketoplán právě startuje ...

Přidal se i mladý Max, ale tvářil se velmi vážně
(jako Yull Brynner v Sedmi statečných)
... kouřilo se z tatry i z várnic se svařákem ...

... a pozadu kolem Širokých, Miklíkových a dalších směr
Kolonie. Kouřilo se jak z várnic, tak od tatry

A kolem poledne už jsme v Křídlovicích:







Z večerní masopustní zábavy aspoň pár fotek. Ty méně kvalitní 
jsou vyříznuté z části videa:














































































8 komentářů:

  1. Nebude, protože jsem prostě tu lepší - taneční - část kvůli technické chybě nenatočil. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Pokud má někdo natočené a zavěsí to na youtube, dám odkaz. Nebo když nám někdo poskytne natočené, upravíme a zavěsíme na youtube my. Spolupráci se nebráníme, vítáme ji! (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. A kde jsou fotky masek?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážení přátelé, já nejsem ani stroj ani placený zpravodaj :-)! Rád přivítám spolupracovníky, kteří mi z různých akcí pošlou příspěvek či foto! Na masky jsem letos v kulturáku nebyl, tak nemám :-(! Pošlete a rád je k článku přidám! Vrátil jsem se teď z fotbalu v Hrušovanech, kde hráli naši s Novosedly B, ale taky jsem jel jenom na druhou půlku! A to se ještě za chvíli chystám na Evženův pohřeb. Takže tak. Nejsem robot!!! (lan)

      Vymazat
    2. Kdo došel masky viděl kdo chtěl fotky ten fotil Pan Nevrkla nešel do práce ale na zábavu ;) PJ

      Vymazat
    3. Pan Nevrkla tentokrát nešel ani na zábavu ;-(! Chtěl jsem letos natočit pouze půlnoční překvapení - a takhle to dopadlo. Dneska už jsem přišel i na příčinu. Je bohužel pozdě. Leda by se našel někdo, kdo mi dodá aspoň tu druhou část - taneční číslo. Tu první (přípravu, převlíkání a rozcvičení) mám a dá se z toho něco udělat! Fotky z reje masek v kulturáku mám po dnešku přislíbené, tak čekám, kdy mi dorazí na mail. tak, tak je to s mým letošním fašankem :-(! (lan)

      Vymazat
    4. Přidány fotky masek :-)!!!! Ufff! Díky spolupracovníkům! (lan)

      Vymazat