středa 11. února 2015

Kam ve čtvrtek?

Kdo musí do práce nebo do školy, ví, kde stráví dopoledne a část odpoledne. Co však s načatým podvečerem a večerem? Já vím a dávám tip i pro vás.
V 18 hodin začíná v obecní jídelně 3. zasedání obecního zastupitelstva. Oznámený návrh programu sice není příliš košatý, ale nic nebrání jej doplnit přímo na zasedání o další témata. Po půlhodince se však tentokrát vzdálím, sednu do auta a pojedu do Znojma na jednu z přednášek letošního cyklu pořádaného Jihomoravským muzeem. David Humpola tam bude od 19 h promítat a komentovat historii i současnost letecké archeologie na Znojemsku. Řada z vás ví, že díky tomuto modernímu způsobu výzkumu se i na katastru Božic a sousedního Šanova (kolem Starého Karlova) uskutečnily důležité archeologické výzkumy v 90. letech 20. stol. a na přelomu 2.a 3. tisíciletí. Stejně tak byl zjištěn vojenský pochodový tábor římských legií u Hrušovan n. Jev. Myslím, že by to pro milovníky historie mohlo být zajímavé téma.
           (lan)

1 komentář:

  1. Zastupitelstvo bylo tak dramatické, že jsem do Znojma nakonec nejel. A ještě jsem v jídelně zapomněl příruční tašku. Ach jo :-)! (lan)

    OdpovědětVymazat