pátek 26. ledna 2018

O půl osmé víc voličů než platících na školním plese. Kritik Kamil Fila volil v Božicích (akt.)

Dneska jsem měl ve volební místnosti štěstí. Těsně přede mnou vstoupil do jámy lvové obávaný filmový kritik Kamil Fila. S vážnou tváří přistoupil k panelu A - F, aby převzal dva žluté volební lístky.


Pak už pokračoval obvyklý volební rituál, který jsme absolvovali všichni, kteří jsme šli dneska volit.

I já jsem si vyzdvihl obálku a dva lístky. Miloše do koše a Drahoše do urny, nebo Drahoše do koše a Miloše do urny? Posuďte sami, co se více rýmuje ... Nakonec jsem jednoho vložil do obálky a tu vhodil do urny, druhého jsem zmačkal do kapsy a zítra se zeptám v hospodě, jestli za něho nedostanu pivo, jako je vyhlášeno v některých hostincích po celé republice.

Zajímavý je určitě údaj o průběžné volební účasti: V Božicích bylo o půl osmé večer volit víc občanů než bylo platících návštěvníků sobotního školního plesu. A těch nebylo zase tak málo - plných 273!
Tak jako hlásí z jiných míst po republice, volební účast je v daný okamžik vyšší než byla před 14 dny v 1. kole! Odborníci říkají, že vyšší volební účast nahrává Jiřímu Drahošovi. Tak uvidíme zítra po 14 hodině, jestli v jízdárně Pražského hradu zůstane vše při starém, nebo se bude přepřahat!?

První den v Božicích odvolilo více než 40% voličů, z toho bylo i několik na volební průkaz. Bylo to víc než v 1. kole a přišlo i dost z těch, kteří v 1. kole nevolili.
         (lan)




4 komentáře:

  1. Malá volební prognóza: Pokud v Božicích bude dneska volební výsledek (při účasti cca 600 voličů) v poměru Zeman 350 hlasů: Drahoš 250 hlasů, tak to Zeman celostátně prohraje!

    OdpovědětVymazat
  2. Výsledky v Božicích: Zeman 413: Drahoš 239. Tak teď můžeme v klidu sledovat, jak to bude postupovat dál...

    OdpovědětVymazat
  3. Je to špatný :-(

    OdpovědětVymazat
  4. Kdy lidi otevřou oči?????

    OdpovědětVymazat