pondělí 1. ledna 2018

Ohňostroje nad Božicemi

Původně jsem nechtěl toto téma ani otvírat. Ještě o půlnoci jsem si říkal, že se jen tak mrknu jedním okem. Ale pak mi to nedalo a čtvrthodinku po půlnoci jsem to všechno na obloze  (nejen) nad Božicemi sledoval.


Pro foťák se mi však nechtělo a tak nemám žádný snímek nádherně ozářené novoroční noci nad Božicemi. Jestli někdo něco máte a pošlete, tak to doplním, jinak zde bude jenom ilustrační foto bůhvíodkud.
Letos jsme nezaznamenal ani nějaké mimořádné těžkotonážní střely dum-dum a tak snad i naše zvířectvo ten všechen silvestrovský a novoroční mumraj přečkalo ve zdraví. Aspoň naše kočičky si už ráno vesele hrály a radostně dováděly na houpačce. Jako by taky měly radost z příchodu nového roku.

Odpoledne jsem dostal tuto zásilku, tak můžeme odhadovat, kde to je.

                                    (lan)







6 komentářů:

  1. Je to foceno u první mateřské školky v Božicích . L.H.

    OdpovědětVymazat
  2. Obec Božice oznamuje, že od pátku 5. ledna 2018 bude probíhat svoz vánočních stromků. Stromky můžete odkládat u všech stanovišť kontejnerů na tříděný odpad, odkud budou stromky průběžně odváženy.

    OdpovědětVymazat
  3. Ulice pod masnou se už od silvestra topi ve tmě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo by lepší zavolat (nebo napsat e-mail, zajít na OÚ - těch možností je mnoho) a upozornit na nefukčnost veřejného osvětlení, než psát sem, navíc když už to trvá několik dní. První telefonické oznámení jsme měli až dnes. V těchto místech se ve večerních hodinách tak často nepohybujeme, tak jsme o nefunkčích světlech nevěděli. Závada je ohlášena, na jejím odstranění se pracuje, ale nedaří se nalézt místo zkratu. Jiří Čada

      Vymazat
  4. Ulice pod masnou se utápí pořád ve tmě. Ta elektrika tam musela dostat zásah nějakým silvestrovským šrapnelem!

    OdpovědětVymazat
  5. Dnes již ulice Pod masnou svítila. Je tady přímá souvislost s pouliční lampou na kruháku, kterou o hodech přerazil havarující motorista, protože zkrat zde vyhazuje fázi pro osvětlení Pod masnou. Během odpoledne by mělo být opět uvedeno do provozu i ono inkriminované světlo na kruhovém objezdu. Snad to všechno klapne.

    OdpovědětVymazat