úterý 16. ledna 2018

Po 1. kole prezidentských voleb vládne spokojenost

Jiří Drahoš jde do finále
Po 1. kole prezidentské volby vládne ve všech dvou táborech soupeřů spokojenost. Jak v táboře Miloše Zemana, tak v táborech jeho vyzyvatelů vedených profesorem Drahošem.


Samozřejmě, že ta spokojenost je relativní a za 14 dní se máme opět na co těšit. I my, kteří jsme v 1. kole hodili hlas jinému kandidátovi než jednomu ze dvou výše zmíněných pánů, víme, jak budeme volit ve 2. kole. 
Rozdíly v nabízených programech protizemanovské osmičky (s výjimkou Petra Hanniga a možná Jiřího Hynka) nejsou zásadní a já věřím, že kandidáti, kteří skončí po 1. kole v poli poražených podpoří kandidáta, který se postaví Miloši Zemanovi. Tak je to správné a tak je to očekávané. Mobilizace podporovatelů Miloše Zemana bude zcela určitě tvrdá až agresivní, ale nevím, ve kterých vodách budou jeho rybáři lovit. U Pavla Fischera, Marka Hilšera, Michala Horáčka nebo Mirka Topolánka žádná návnada asi nezabere. Nějakou běličku můžou Zemanovci ulovit u voličů Vratislava Kulhánka.
Před vstupem Mirka Topolánka do kampaně, byl mou jasnou volební jedničkou Jiří Drahoš, jehož podpisový arch jsem jel do Brna i podepsat. Setkal jsem se i s členem vedení jeho týmu nakladatelem Jiřím Padevětem, jehož významné publikace z moderních dějin, jsem na blogu Pro Božice i představil. Proto je moje rozhodnutí pro 2. kolo naprosto jasně: můj hlas dostane slušný člověk, význačná vědecká osobnost a od původu venkovan JIŘÍ DRAHOŠ! A jak čtu na netu: Mirek Topolánek též vyzval své voliče, abychom ve 2. kole podpořili Jiřího Drahoše. Ano, tak je to správné. Na Hradě si přejeme změnu a k té změně za 14 dní nesporně dojde!

         (lan)

5 komentářů:

  1. Mirek Topolánek vyzval své voliče, aby ve 2. kole podpořili Jiřího Drahoše. Severomoravák podpoří jiného Severomoraváka a my Jihomoraváci bychom měli učinit totéž. Hlas Moravy musí být slyšet! I na Pražském hradě.

    OdpovědětVymazat
  2. Pro mě jsou plusem u Drahoše i jeho poradci: známý astrofyzik Jiří Grygar, "jaderná bába" Dana Drábová a již zmiňovaný Jiří Padevět.

    OdpovědětVymazat
  3. Božice budou volit ve druhém kole Jiřího Drahoše, protože mají rozum!!! Člověk slušný, lidi spojující, za toho se nebudeme stydět!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Doufám že vyhraje Drahoš

    OdpovědětVymazat
  5. Zemanovci se po 1. kole radují z vítězství. Ale pozor:První vyhrání z kapsy vyhání!

    OdpovědětVymazat