sobota 20. ledna 2018

Rozpolcená česká společnost. Už víte, koho budete volit?

Jeden je prý reprezentantem venkova, druhý města, jeden je reprezentantem hospody, druhý kavárny, jeden umí zpívat, druhý umí mluvit, jeden je vědec, druhý je prognostik. Ani jeden není obyčejný člověk. Oba studovali a pracovali ve městech, města je v dospělosti tvarovala a nabídla jim dobré pracovní příležitosti. Obyčejným typickým venkovanem není ani jeden z nich!


Měli bychom přestat hrát hru na lidového a bodrého venkovana, jakým prý byl syn Marie Terezie císař Josef II. alias Miloš Zeman, i na druhého moravského"tatíčka Masaryka" Jiřího Drahoše.
Naši dva kandidáti na prezidentský trůn ničím z výše uvedeného nejsou. Ani lidový, ani venkovan. Venkovanem je snad trošku Jiří Drahoš, protože z venkova pochází, typický měšťák pak je Miloš Zeman. Hrábě a lopatu viděl leda tak z letadla! Jediný z prezidentských kandidátů, který by za námi mohl přisednout v pátek do božické hospody, byl Mirek Topolánek, ať se nám to líbí nebo ne!
Ani jeden z nich není vítač, ani jeden z nich není kývač, a žádný z nich nebude silný prezident. Prostě proto, že český politický systém dává veškerou moc vládě a parlamentu a prezident má být sjednocujícím prvkem těchto institucí a vyvažovat státní moc, protože do českého politického systému prostě patří a má některé důležité pravomoci pro integraci.
A jelikož je parlament  nakloněný od středu doleva (v poslanecké sněmovně má převahu hnutí ANO, SPO Tomia Okamury a KSČM a v Senátu ČSSD a ANO), vláda ještě není utvořená a není vůbec jasné, jak bude nakonec vypadat, pokud to všechno neskončí letos na podzim předčasnými volbami, tak by prezident měl být přinejmenším středový, aby oba póly naší společnosti spojoval a integroval.
Miloš Zeman je výrazně levicovým kandidátem, Jiří Drahoš typickým středovým, nepolitickým kandidátem. Už tedy víte, komu dáte hlas, aby měly oba tábory české společnosti své zastoupení?
Zvolením Miloše Zemana by česká společnost rychle spěla k občanským nepokojům a nestabilitě, zvolením Jiřího Drahoš je tady šance společenský a politický život v naší zemi zklidnit.
Takže už víte, koho budete volit?
Mladý, zdravý, svěží vánek jako se ukázal Marek Hilšer nás nakonec bude všechny mrzet. Otec Marek Orko Vácha měl tu předvídavost a byl výrazným Hilšerovým podporovatelem! Jenom nám ostatním to nedokázali oba Markové včas naservírovat. Vnímaví byli jenom Piráti a ti, kteří pozorně vybírali až do dne voleb. Za pět let víme, koho budeme volit, pokud dotyčný bude kandidovat, teď to budeme muset pět let vydržet s panem profesorem Jiřím "T.G.M." Drahošem! A Miloši Zemanovi objednáme špičkové termální lázně v Podhájskej, jak mi včera doporučil přítel Milan. :-)))

P.S. Kdo neví, kde jsou termální lázně se zázračnou vodou v Podhájskej, ať napíše na probozice@centrum.cz a já mu pošlu kratičké video. Ta voda tam je skutečně zázračná a je tam pořád narváno. Objednávat si tam pobyt musíme už teď!!!

                        (lan)


5 komentářů:

  1. K tomu sedí výborné video z Jamese Bonda: https://echo24.cz/a/S4Ua6/video-james-drahos-bond-zavodi-se-zemanem-dostih-mu-ztezuji-neciste-triky?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

    OdpovědětVymazat
  2. Drahoše jsem v 1.kole nevolil,jako Moravák a venkovan ho teďka volit budu,je náš.My Moraváci držíme spolu,vtom je naše síla a naděje.Morava má právo mít někde vysoko svého politika.Teďka nám vládnou Češi a Slovák!

    OdpovědětVymazat
  3. Zeman je ve skutečnosti intelektuální snob, který pohrdá lidmi.

    OdpovědětVymazat
  4. už aby bylo po volbách a začala olympiáda.To se z nás občanů ČR dokonale ovládající politiku stanou sportovní trenéři :) myšleno s nadsázkou Mirek

    OdpovědětVymazat
  5. Nejvíc mě zarazilo chování starších příznivců Miloše Zemana.Za bučení při představování paní Drahošové se styděla i Zemanova paní Ivana.Bylo to nechutné a nedůstojné. KAT

    OdpovědětVymazat