sobota 13. ledna 2018

Normální volební účast v Božicích. Nejvíce hlasů pro Zemana (tabulka)

Takový proud božických voličů do volební místnosti jsem naposledy viděl snad v roce 1990 při prvních svobodných volbách. Zdá se, že občané si uvědomují, o co se ve volbách tentokrát hraje, a tak chtějí využít svého velkého výdobytku - volebního práva. První den odvolilo 35% oprávněných voličů.

Výsledky v Božicích:
597 voličů, 594 platných hlasů: Zeman - 287, Drahoš - 128, Horáček - 60, Hilšer - 48, Fischer - cca 40, Topolánek - 26 hlasů. Zbytek nula nula nic.... Počkejme na úplné oficiální výsledky.

Sobotní komentář a odhad:
Myslím si, že volební účast bude po zavření volební místnosti v sobotu ve 14 hodin velmi vysoká a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby byla někde kolem 65-70%.
Nevím o tom, že by se v božické volební místnosti událo do těchto chvil něco mimořádného. Kdesi  (tuším v Brně) vlétl do místnosti holub, s nímž si volební komise nevěděla rady, a jinde (v Praze) se na volícího prezidenta Zemana vrhla polonahá ukrajinská sextremistka Angelina Diashová z rusko-ukrajinského hnutí Femen s protizemanovským a protiputinovským pokřikem a nápisem na nahé hrudi. Zjevně rozrušený prezident Zeman pak odvolil o několik minut později.
Určitě budeme se zájmem sledovat zítřejší oznámení výsledků 1. kola přímé volby prezidenta a budeme se připravovat na kolo druhé, které se bude konat 26. a 27.1.2018. Vůbec by mě v něm nepřekvapila dvojice Drahoš - Hilšer nebo Drahoš - ???

          (lan)




6 komentářů:

  1. Volit by se mělo jenom v pátek od osmi do osmi,nevěřím ničemu a nikomu a urna přes noc kdesi zamčená není bezpečná.

    OdpovědětVymazat
  2. Dle mě je volební účast katastrofální.Mělo by to být kolem 80% aby to mělo účel.Lidi styďte se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte pravdu,čekal jsem po pátku daleko větší účast, ale několik lidí mi řeklo, že Zemana volit nechtěli, tak nešli. Pan Drahoš se musí ukázat jako jasnější a výraznější osobnost. Ani já ho v 1.kole nevolil. Je to však slušný člověk, má za sebou významnou kariéru a nikoho neuráží ani neponižuje. Proto má můj hlas ve 2.kole naprosto jistý.

      Vymazat
  3. Já volil Fišera a lidí kteří nechtěli volit Zeman a kvůli tomu nešli k volbám tak to prostě podělali.Kdyby šli a volili kohokoliv jiného mohlo být vše jinak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořád je tady 2.kolo a komu není jedno, kdo reprezentuje náš stát doma i v zahraničí, kdo je pro nás určitým vzorem a příkladem slušného zásadového člověka, ten ví, komu dá svůj hlas. Věřím, že i v Božicích nad tím vším budeme pečlivěji přemýšlet. Proti tomu stojí urážky a zesměšňování soupeře, šíření strachu a pomluv, no, nevím, co k tomu víc dodat .... tudy cesta do budoucnosti určitě nevede.

      Vymazat