sobota 28. dubna 2018

Fotbal: V Petříně jsme sahali po třech bodech. Po výborném výkonu (dopl.29.4.)

Patřil jsem k optimistům, kteří věřili, že ve Starém Petříně můžeme uspět. Po shlédnutí naší sestavy jsem věřil v body. Po pár minutách hry to vypadalo ještě lépe. Nakonec jsme uhájili remízu a vraceli jsme se domů spokojení. Neproměnili jsme tutovky, ale na druhou stranu Čábo vychytal neskutečné a tak je dělba bodů nakonec asi spravedlivá.
OP: Starý Petřín - Božice A 1:1 (0:0). Naši vedoucí branku dal Jura Pavelčík.


Sestava: Vojta Bačo - David Švejdík, Kamil Kalina, Jiří Pavelčík - Zdeněk Chrenovský - Lukáš Hrobár, Evžen Egner, Karel Vávra, Jan Kudlička - David Mlčúch, Martin Vrba. Na střídačce: Robert Lysák, Jan Szabó, Bronislav Juřica.

Několik pozitiv úvodem: Domácí "kotel" nás požádal, jestli bychom si nepřesedli, aby mohli vytvořit kompaktní kulisu, na níž jsou domácí hráči i fanoušci zvyklí. Bez nějakých okolků jsme vyhověli a dostalo se nám hned na úvod upřímné pochvaly: I když jste z Božic, tak vám děkujeme! Já a Honza jsme se přesunuli nad propast, Bohouška jsme usadili k našim věrným fanynkám. Ty se dneska ukázaly ve zbrusu nových fans tričkách a zabodovaly pro Božice podruhé! Ještě ke všemu seděly v jámě lvové obklopené domácími příznivci. Třetím pozitivem byl výkon trojice rozhodčích Holík - Krula a Jenerál. Byť měli domácí v úvodní části asi pocit, že metr na ně byl přísnější, viděno bez zaujetí z tribun, to všechno byla správná rozhodnutí, která přispěla k tomu, že se vypjatý zápas  hrál s velkým nasazením na obou stranách a až na drobnosti ve sportovním duchu. Ocenili to i hráči a při odchodu do kabin jsem zaslechl poděkování hlavnímu sudímu. Jen na okraj bych dodal, že nás fanoušku z Božic bylo v petřínské aréně docela dost a za to nám taky určitě patří pochvala.

Další koment budu přidávat postupně. Jestli budu muset číst vnukům pohádku, tak to bude asi až zítra! :-)
Je to "zítra" a je to takto: Utkání se od úvodního hvizdu píšťalky sudího Holíka hrálo ve vysokém tempu, s maximálním nasazením a bylo pořád nač se dívat. Vůbec nebylo zřejmé, že spolu hrají týmy z opačných pólů tabulky. My jsme praktikovali technickou nátlakovou hru, která vycházela z perfektní obrany a střední zálohy s vynikajícím Vojtou v zádech. Tah na branku měli i oba krajní záložníci a tak jediné, co nám nevyšlo, bylo opět zakončení. Naděje, že se i toto prokletí zlomí, je však dost vysoká a my věříme, že to už v neděli pocítí další přední tým okresu, Únanov.
Domácí jsou proslulí tvrdou osobní obranou a pro mě překvapivě spolehlivým nenápadným gólmanem. Dvojici nebezpečných útočníků jsme těch brejků moc nedovolili a když už, tak vše vyřešil Vojta v brance. Zaváhali jsme jen jednou a po zbytečném rohu skončil "haluzový" gól v naší síti. Kapitán domácích Radim Prukner musel hodně krotit (hlavně v 1.půlce) emoce svých spoluhráčů, ale zvládl to a díky tomu a díky "nakopnutí" po vyrovnávací brance se kvalitní zápas dohrál i ze strany domácích na vysoké sportovní úrovni až do závěru. Štěstí se mohlo přiklonit tam i tam, nakonec zůstalo uprostřed! :-)
Pět minut jsme tlačili, ale pak musel Vojta předvést svoje umění proti brejku petřínské dvojice a odvrátit nebezpečí na roh. Byli jsme víc na míči a naše dvojice Karlos a Čudl předváděla nádherné technické kousky s míčem, který museli ocenit i domácí fanoušci. Ti tlačili své barvy bubny, fanfárou a jinými zvukovými efekty i bojovným zpěvem a pokřikem do boje, ale fakt jsme jim toho zdaleka neumožnili moc. Škoda, že jsme buď zbrkle pálili, nebo posílali jenom míčová polechtání gološovi. Náš potlesk patřil v 10´ Zlatanovi a ve 14´ Lukymu (Čudl super do běhu a Lukyho střela k tyči vypíchnutá gólmanem na roh). A další pěkné akci v 17´ (Čudl, Karlos). Mezitím však taky v 15´ naše riskantní hra a míč šel jenom se štěstím vedle tyče. Taky Jurovo "namazání" v 19´ naštěstí eliminoval Džamp: "Džambo, díky!" zněla pochvala z našeho tábora.
V 25´ měl Žapík na hlavě gól po VPK, ale podobně jako v 52´ málo vyskočil a hlavičkoval "ze země". Nevyužili jsme ani další dvě standardky a naopak jsme opět museli likvidovat jeden nebezpečný brejk domácích ve 28´. Byli jsme viditelně lepší, výborně kombinovali, na druhou stranu bylo slyšet naše volání: Kam to taháte? nebo pro změnu: Kam divočíte? A občas i zabrnkání na naše nervy s nebezpečnými výpady domácích na naši bránu. Třeba když šel KaKá v 36´do dvou Petříňáků!!! Neúnavným bezchybným bojovníkem byl Lovec, což snad doloží některé fotografie. Po faulu na Zlatana ve 40´ jsme kopali VPK. "Chce to trefit!". Bohužel zase nic a po dalším kopu a centru pálil Luke dobře, ale nad. A naštěstí zbrkle zakončil svůj rychlý atak i Starý Petřín.
Slunko hřálo, nálada byla výborná, klobásu Pumpido zblajzl i neprohřátou a všichni jsme čekali, že zasloužený gól jednou dáme. Druhou půlku jsme hráli po slunku a s čerstvou silou Bojarem v útoku. Evžen centruje, sraženo na roh a Bojar hlavou nad! "Nekomentuj to!, když chtěl něco někomu vysvětlovat a hrozila z toho karta. A těmi sudí Holík nešetřil. Víc jich chytli domácí, ale ani nám se nevyhnuly. Bojovali jsme jako lvi až do roztrhání těla. Potem zbrocený Čudl byl neustálým terčem zákroků domácích podobně jako Lovec. Gólovku neproměnil v 53´ Zlatan. Ocitl se sám před bránou - a nedal!!! "Normální by bylo, kdybysme vedli 5:0!" hodnotil aktuální vývoj zápasu guru božického fotbalu a měl pravdu. Jenže dopravit míč do petřínské brány se dneska zdálo nadlidským výkonem. Vyhrocený vyhecovaný zápas byl však pořád jedno velké drámo. V 60´ jsme se zbytečně připravili o šanci. Bojar na hrotu zastavil, i když nebylo pískáno v domnění, že bylo pískáno! Taková byla bojovná a hlučná atmosféra. Skoro jako v souběžně hraném zápase na Baníku!!! Rozhodnutí mohlo padnout v 64´. Jura se napřáhl k dalekonosné ráně (nebo snad centru????) a míč nádherně zaplachtil k tyči skoro pod víko. Vidíte to na následujících fotografiích.

                   






Ve vápně měl šanci Zdeněk (67´), nedal. Nedáš - dostaneš, se naplnilo záhy. Dvojice Petřínských 9 - 15´nás brejkla, byl z toho roh a z rohu v 69´ vyrovnávací gól na 1:1. Ojojoj, to se nemělo stát, to jsme si nezasloužili. A ještě k tomu takovou haluz!
Domácí vyrovnání nakoplo, nás srazilo. Ještěže jsme následující těžké chvíle zvládli bez ztráty desítky. I když zrovna desítku (Čudla) v závěrečných minutách vystřídal Honza Sz. a trošku jsme přeskupili naše řady. Hodně našich hráčů pocítilo osobní hru domácích do těla (Luke, Karlos, Zlatan, Jura, Lovec), ale naše standardky neměly oči. Vyznamenal se však taky Čábo v bráně v 78´. 
Poslední tutovku neproměnil Honza Sz. v 86´. Prodlužoval centr sám před gološem - a míč šel vedle tyče!!!
S ohněm jsme si zahráli v 89´. Zase stáli čtyři naši ve zdi, Vojta na míč neviděl, ale tentokrát to krajní zeď srazila na roh! A to bylo pro dnešek vše. Odcházeli jsme z utkání unavení jako kdybychom sami hráli!!!!, ale spokojení! Byli jsme na naše kluky hrdí!!! Takhle se to hraje a do brány to taky začne padat! To se prostě jednou musí zlomit!!!

           (lan)




























































































2 komentáře:

  1. Prostě jsme jeden tým! Myslím všichni! Hráči střelci, nestrelci,obránci, záložníci, kreativní, destruktivní, snažíme se všichni jak kdo z nás může, bohužel máme smůlu a nepadá nám to tam tak, jak by jsme si všichni přáli... Ale já věřím, že se to zlomí a štěstí se k nám nakloní,tak jako naše Božické fanynky v slusivych originálech viz foto!
    PS: bojarku promiň mi mou kritiku vůči tobě dnes v Petříně,máme tě rádi všichni!!

    OdpovědětVymazat