sobota 7. dubna 2018

Troška lidové zábavy aneb vypusťte na ně Krakena!

Na derby Božice B - Čejkovice jsem vyrazil až na druhou půlku. Upřímně řečeno, o fotbal až tak moc zase nešlo, ale o dobrou lidovou zábavu určitě! :-) Půlku druhé půlky byly víc na míči Čejkovice, další část patřila víc nám, ale v závěru jsme na nerovném povrchu mohli dokonce inkasovat.
IV.C: Božice B - Čejkovice  0:0 (0:0). Hlavní sudí: Jiří Peřinka st.


Už příchod na hřiště byl nesen v přátelském duchu. Pozdravil jsem se s Karlem Michalčíkem a vystoupal jsem na ochoz, kde bylo fanouškovské sídlo domácích. Čajkovjáky jsme nechali dole u zábradlí. Při odchodu jsme se podobně přátelsky loučily s Demuthovými, což je další nezpochybnitelný symbol čejkovického fotbalu. A při posezení po zápase byl našimi hráči bouřlivě přivítán Vlasta Žilík, jedna z opor Čejkovic. No, upřímně řečeno, myslím, že nastal čas, aby se po sezoně Vlasta vrátil mezi nás....

A mezitím se 45 minut běhalo po hřišti, úporně bojovalo o míč a občas došlo i na pokusy o střely na branku. Až na výjimky byli oba gólmani bez práce. Určitě nám přitom slušely nové dresy od Hostince u Kudličků. Ale raději koukněte na pár fotografií, ty hovoří za vše.
Sudí Peřinka upřel našim penaltu a neuznal regulérní gól pro domnělý ofsajd (to asi odmával pomezní Franta Smittal). Jinak to bylo hodně snahy a tak jediným nepříjemným vzrušením byl vyražený dech našeho výborného stopera Martina T. Náš trenér nakonec vyslyšel naše přání a vypustil na hřiště našeho Krakena. Než se však tento se všemi známými pozdravil, uběhlo cenných několik desítek sekund, hráči vychladli a hra ztratila na tempu! A za zmínku stojí taky nekompromisní výběrčí daní, kteří chtěli vysoké vstupné za fotbal, ale my jsme viděli spíš bojovnou čutanou.
Zato v Hostinci u Kudličků se na všechno zapomnělo a s nadšením jsme sledovali vítězství a postup Komety do finále hokejové extraligy! A houf fotbalistů se po úspěchu na koštu chystá večer do kina na diskošku!!! Tak snad bude Bohoušek odnaproti moci spát! .-)))

A sotva poslední kopačka opustila náš zelený pažit, najel na hřiště speciální stroj, aby povrch trošku jarně počechral. Jak už jsem naznačil, bylo toho třeba jako koze drbání!

A zítra, přátelé, zítra jedeme do Dobšic!!! Dobšické Áčko dostalo dneska v Brně osm kulí do kožichu v I.A tř., tak aby to jejich Béčko nechtělo odčinit!!! Pozor na ně!

                        (lan)



















































2 komentáře: