čtvrtek 12. dubna 2018

Už se blíží konec....

Návrh na revitalizaci křídlovické návsi...
Nevím, kolikrát se ještě sejde stávající zastupitelstvo, ale mezi námi děvčaty: Byla to dneska slabota! Prostě je na každém kroku cítit, že se blíží konec, a tak už ani nikdo nic nečeká...!


Návrhy na doplnění programu schůze nebyly nezajímavé, ale.... měly být předjednány a probrány v obecních orgánech už před zastupitelstvem!
Za druhé: O tom, o čem by se mělo jednat, bouřlivě diskutovat a hlasovat, to na zasedání vůbec nezaznělo! Třeba o přístavbě I. mateřské školy....
Za třetí: Občan se ptá. Občan se vůbec na nic neptá, neboť nemá na co! Taky nás tam sedělo sedm statečných... a jeden!
Za čtvrté: Těsné hlasování o dvou bodech vůbec nemuselo být, kdyby....

Nejzajímavější momenty z 45 minut trvajícího zastupitelstva:
Studentce architektury se za návrh na revitalizaci křídlovické návsi a farské zahrady schválila odměna 10 000,- Kč.
Při úpravě parčíku kolem Lípy svobody u bývalé české státní menšinové školy neboli dnešní ZUŠ se myslí i na vjezd do dvorku školy. Plot tam ale nebude ani náhodou...
Byty na staré křídlovické škole se budou prodávat za 60% odhadní ceny, tak jako všechny dřívější bytové prodeje. Kolik to bude v korunách českých (nikoliv eurech!!!), to se rozhodne na příštím zastupitelstvu!!!
Práce na sběrném dvoře u bývalé kovárny v Křídlovicích se chýlí ke konci a všichni se tam záhy budeme moci podívat při Dnu otevřených dveří!!! Chlebíčky se ale přitom podávat nebudou! :-)))
Majitelé vily v Zámlýní požádali o její zbourání. Rada obce se k tomu vyjádřila negativně. Přeci jenom je to architektonický skvost naší obce a měla by zůstat zachována...
Trošku víc vody teče z nového vrtu u úpravny vody v Křídlovicích. Všichni vlastníci pozemků - až na jednoho - to chápou. Podmáčené pozemky sice nejsou žádnou radostí, ale nějak se vrt musí vyčistit!!!
Koupě a nekoupě pozemků budou v usnesení zastupitelstva, takže si jich nevšímám. Jenom podotýkám, že některé byly docela zajímavé!!!
Kdo chce vidět kino Marta v plamenech, jistě přijde na příští program! Pardon, to byl jenom nepovedený pokus o vtip! Ale že u kina hořelo a že nebýt jednoho všímavého božického občanu mohlo být i hůř, to je fakt. A fakt je taky to, že se se zázemím kina musí něco udělat. Současný stav je podle všech zainteresovaných naprosto nevyhovující....
A borec nakonec: Čistící stroj brzy vyjede do božických ulic! Již brzičko.... (to není chyba, tak je to jazykově správně, stejně jako se neříká dvěmi, ale dvěma!!!).

                 (lan)





12 komentářů:

  1. K jednotlivým bodům
    1. Studentce architektury .... - pokud to nebyla objednávka nebo podobná forma tak jsou to vyhozené peníze
    2. Při úpravě parčíku kolem Lípy svobody..... - bez komentáře
    3. Byty na staré křídlovické škole.... - jsem zvědav jak slavní zastupitelé zdůvodní 40% snížení cen bytů, aby to
    pak neřešila justice
    A když jsem u tohoto bodu trošku si rypnu - blíží se volby, ale jak posoudit/hodnotit činnost současných členů
    zastupitelstva, když se stydí za svůj postoj/rozhodnutí. Když se podíváme na zveřejněná usnesení, nedovíme se jak
    hlasovali jednotlivý členové. Myslím si, že je to neúcta k voličům. Jednou jsme je zvolili a tak chci vědět jestli
    pracovali dle volebního programu, nebo si šli do zastupitelstva řešit své EGO.
    4. Práce na sběrném dvoře..... - KONEČNĚ
    5. Majitelé vily v Zámlýní požádali o její zbourání .... - je to jejich barák a pokud to není památka tak si s tím
    můžou dělat co je jim libo
    6. Trošku víc vody teče z nového vrtu..... - jedna věc je chápat, druhá mlčet. Logika věci je ale v tom, že pokud
    chci vypouštět někam vodu, tak se musím postarat, aby voda také odtekla. Kdybych začal vypouštet vodu na cestu to by
    všichni řvali, a protože je to mimo očí obyvatel, tak co, však je to jen voda. Ale můžeme si to odůvodnit i jinak.
    Vodaři se chystají na suché léto tak trochu té vody dáme do země.
    7. Koupě a nekoupě pozemků....některé byly docela zajímavé!!! - tak dle zveřejněných usnesení zastupitelstva jsou ty
    prodeje vždy zajímavé, hlavně ty ceny, které myslím, nejsou zrovna KOŠÉR, ale od toho tu máme hlavy pomazané nebo
    podmazané (ale to asi né, nebo jó), takže čas ukáže. A opět, aby to pak neřešila justice.

    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno OK, je to věc názoru, až na ten chybějící podpis! To je škoda, protože je vidět, že vám život v Božicích lhostejný není! (lan)

      Vymazat
    2. Voda z nového vrtu teče do potoku nebo chcete-li do melioračního příkopu a porovnávat to s vypouštěním na silnici, to je snad přehnané, kdo má čistit příkop, na to zeptejte jinde, léta na to nikdo nesáhl. Chytrý člověk by si vodu nachytal na léto,kdy bude potok beznadějně suchý. Ovšem potom bude zase naříkat na sucho. Ale jsou i takoví,kteří plevel ze zahrady sypou na břeh příkopu, ten se časem sesuje a je po průtoku, voda stojí.

      Vymazat
    3. Kino Marta v plamenech? Pouze trochu více doutnající plastová popelnice, kterou patrně úmyslně zapálil nějaký kolemjdoucí,protože bránka byla v té době krátkodobě otevřená a popelnice stála hned za ní. Mnoho povyku pro nic,chytit nic nemohlo, jen je trochu očouzená zeď. Ale hned byl z komára velbloud, vždyť už málem hořel Horáčkův barák... ach jo -hic-

      Vymazat
    4. Pisateli nejde o božice ale jen aby si on sám vyřešil své ego.ma jít na zastupitelstvo tady nic nevyřeší.ale to by asi z jeho pozice nebylo KOŠÉR.podle toho co píše si myslí že všechno jde hned a mělo by být hned udělaný. Asi zhrzený žadatel

      Vymazat
    5. Na zastupitelstvu se to snad řeší?

      Vymazat
    6. Pro pisatele ze dne 14. dubna 2018 6:12
      Rád bych se účatnil zastupitelstva, ale časovo mi to nevychází, proto si vždy přečtu usnesení a jsem z toho někdy překvapen. Hlavně mně však chybí, jak kdo jednotlivě ze zastupitelů hlasoval. Tímto dávám podnět a zároveň prosím pana Nevrklu zda-li by neudělal takové zhodnocení volebního období. Mohl by vyhledat volební programy, kterými se jednotlivé strany prezentovali, zároveň přiřadit k těmto programům stran současné zastupitele, aby bylo vidět, co se jim podařilo a zda-li vůbec. A teď bude vidět velký nedostatek toho, že v usneseních ze zasedání zastupitelstva chybí, kdo jak hlasoval. Kdyby to tak bylo, mohli by jsme se vrátit i dva tři roky zpátky. Bylo by dobré to prosadit aby to v následujícím volebním období byla samozřejmost. -natas-

      Vymazat
    7. Tak to je docela zajímavý podnět. Osobně bych přivítal jmenovité hlasování a vím, že i mezi současnými zastupiteli jsou zastánci tohoto způsobu. "Anonymita davu" je vždycky špatná! Zhodnocení volebního období určitě udělám, dělal jsem je vždycky. A s lidmi jako je -natas- bych se rád potkal! :-) (lan)

      Vymazat
    8. S těmi hlavami podmazanými jste trošku přestřelil, stejně jako provozovatel tohoto blogu který takový příspěvek zveřejnil. Ti na které je to mířeno (všichni zastupitelé) by se mohli bránit podáním tr. oznámení pro pomluvu.

      Vymazat
    9. No jo už se to blíží a nervy pracuji...

      Vymazat
    10. Bylo to pres čáru, uznávám.

      Vymazat
  2. To jsou ale blbý kecy. A ty hrubky? Asi také hlava pomazaná. Pardon, namazaná.

    OdpovědětVymazat