čtvrtek 5. dubna 2018

Žabičky se už zase pletou pod kola. A co jóga? (akt.5.4.)

Řeknu vám upřímně: Projíždět vyznačeným úsekem v blízkosti mokřadu U náhonu na hranici křídlovického a borotického katastru v době od 17 h do 7 hodiny ranní není vůbec jednoduché. Jet totiž "třicítkou", to ani dost dobře nejde. To by vám auto mohlo pomalu i zdechnout!


Ale příkaz dopravních značek je jasný a nám řidičům nezbývá, než ho respektovat!
Ve sklepní uličce na Borotice se pořád něco děje. Momentálně se připravuje stavba další lisovny. Bude to zde jednou krásné jako kdysi .... A nezapomeňte, že uprostřed léta se i zde budou konat Božické otevřené sklepy. To si můžete hodně sklepů prohlédnout a taky ochutnat dobrého vína.
Čilý stavební ruch na na mnoha božických a křídlovických parcelách. To je velmi příjemný pohled. Vesnice dostává moderní ráz víc a víc, usazují se zde mladé partnerské dvojice, rodiny, stěhují se k nám noví spoluobčané. Na druhou stranu najdeme v nabídkách realitních kanceláří celou řadu božických nemovitostí k prodeji. I to je život.....
Pokračuje vyřazovací "pavouk" turnaje v kulečníku. V kvalifikaci zdolal Michal Maruš 2:0 a postoupil do čtvrtfinále. Tam už sehráli svůj zápas Jura s Ludwou. Jura vyhrál 2:1 a je prvním semifinalistou. Více o víkendu.
Taky jsem zaslechl, že se v Božicích velmi chytilo cvičení jógy. Snad prý až 50 cvičenek (+ jeden muž?) v sále kulturního domu. Kdo ví víc, ať napíše. V Božickém zpravodaji nebylo o tom nic.... Stejně jako o tradičním cvičení žen ve školní tělocvičně. To víte, já se jdu podívat na fotbal, na kulečník.... jinak nic!
Radostně je na polích. Konečně....trvala ta zima moc dlouho.
A k nám domů do šopy chodí v noci ježek na granule... Jaro je tady!!! Veselme se!

                  (lan)



4 komentáře:

  1. Milý řidiči, jestli ti auto chcípe už při třicítce, nejezdi ve špičce přes Znojmo, tam se totiž po velkou část dne jezdí v kolonách krokem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravdu díš, bratře řidiči, projížděl jsem dnes odpoledne Znojmem a pomalu jsem se obával, že se mě Karel v 16 h v Práčích nedočká!!! :-) S těmi žabičkami a pomalou jízdou jsem to samozřejmě myslel obrazně, že si většina řidičů neuvědomuje, že se tady mezi Boroticemi a odbočkou na Posádku musí výrazně zpomalit. Velká část to zjistí až po desítkách metrů a to už může být mazec!!! Neřkuli masakr! :-(

      Vymazat
    2. Nejhorším úsekem je těch prvních 200 m za Boroticemi, loni jsme to sledovali, ale takové masakry tu nebyly, letos ten hromadný úprk za množením asi způsobilo počasí. Budeme navrhovat jednoduché plastové zábrany, které by žáby navedly do propustků pod silnicí. Na blanensku to tak mají a slouží to dobře. hic

      Vymazat
    3. Přesně nad něčím takovým přemýšlí řada z nás od chvíle, co se zde vybudoval mokřad. Já měl za to, že tam byl vybudovaný nějaký "podchod" pod silnicí. Nebo nebyl?

      Vymazat