sobota 12. ledna 2013

Volil jsem Karla, volím Karla, Karel na Hrad!

Není určitě žádným tajemstvím, že v prezidentských volbách podporuji Karla Schwarzenberga. Znám ho i osobně, byť jsem s ním nikdy nehovořil. Potkali jsme se v roce 1996 na konferenci ODA, kde on byl zvolen kandidátem ODA na senátora a já jedním z delegátu konference ODA, kteří jeho kandidaturu podpořili.
Když jsem nedávno na těchto stránkách psal o tom, že se může stát, že část občanů nemusí mít ve 2.kole koho volit, bylo to v době, kdy předvolební průzkumy favorizovaly dvojici Fischer - Zeman, dokonce v tomto pořadí! A soukromé televize Prima a Nova dělaly těmto dvěma kandidátům masivní reklamu a propagandu, tím, že do studia pozvaly jenom je. Dík Václavu Moravcovi a České televizi, že svoje předvolební pořady připravili jinak a objektivněji. Karel Schwarzenberg v obou jasně zabodoval (v tom druhém ještě Jiří Dienstbier).
Dnes je tedy Karel na prahu svého zaslouženého životního úspěchu. Nebude to však jenom úspěch jeho, bude to i úspěch pro Českou republiku, kterou vynikajícím  a respektovaným způsobem celý život reprezentuje.
Myslím, že nejlépe situaci před 2. kolem voleb reprezentuje slogan: "Proč bychom měli mít na Hradě zemana, když tam můžeme mít knížete!" Věřím, že to pochopíme i u nás Božicích.

Na závěr ještě připojuji výsledky 1. kola prezidentských voleb v Božicích:
Zeman - 199 hlasů, 33,33% (v celé ČR 24,22%)
Fischer - 123 hlasů, 20,60%
Dienstbier - 116 hlasů, 19,43%
Schwarzenberg - 60 hlasů, 10,05% (v celé ČR 23,40%)
Franz - 36 hlasů, 6,03%
Roithová - 21 hlasů, 3,5%
Fischerová - 19 hlasů, 3,18%
Sobotka - 12 hlasů, 2,01%
Bobošíková - 11 hlasů, 1,84%
Voleb se v Božicích zúčastnilo 600 voličů, což představuje 51,28%, tedy účast nic moc!!! Pouze 3 hlasy byly neplatné (jedna obálka byla prázdná a ve dvou byly vloženy dva volební lístky). V celé republice se voleb zúčastnilo 61,31% oprávněných voličů.

                                                                    Ladislav Nevrkla



6 komentářů:

  1. V žádném případě Karla Schwarzenberga nezvolím. A doufá že ostatní mě budou následovat. Stojí totiž za všemi změmami ,které pronás všechny připravila tato neschopná a skorumpovaná vláda.
    Musel bych se stydět

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufáte marně. Každý kandidát je lepší než hulvát a lhář z Vysočiny (v předvolebních diskuzích dle demagog.cz nejvíce lhal právě Zeman), který je blízký kámoš Klause a je zodpovědný za korupční marasmus v této zemi z doby oposmlouvy. Už žádného druhého Klause!

      Vymazat
  2. K případné diskuzi na toto téma bych řekl toto: Pustil jsem dva anonymní příspěvky - pro každého kandidáta jeden. Dále však pouze příspěvky neanonymní. Buď tak, že je pošlete, já budu znát autora a vyhovím jeho přání zůstat pod "značkou" nebo nickem (přezdívkou), nebo se podepíšete stejně jako já. (lan - Ladislav Nevrkla)

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě budu volit pana Karla.Zeman je pro mě minulost,díky bohu,působí na mě i dost hospodsky.

    OdpovědětVymazat
  4. V zájmu vyváženosti pustím i jiný přiměřeně volebně laděný příspěvek. Zatím je celkově volební kampaň s minimem hysterie a příznivci obou stran "se drží". Snad to vydrží až do příštího víkendu. (lan)

    OdpovědětVymazat
  5. Domnívám se,že prezident by měl být především morální autoritou a osobností respektovanou doma i v zahraničí.Jeden kandidát sice hůře artikuluje a občas se zdá,že i klimbá,ale z jeho výraziva by se určitě slovník sprostých slov a obhroublostí napsat nedal.O schopnosti druhého kandidáta urazit někoho svým zdanlivě vtipným bonmotem ani nemluvě.

    OdpovědětVymazat