pátek 16. srpna 2013

Božice opět v médiích. Kvůli sprejerovi

O řádění zatím neznámého sprejera jsme vás již nedávno informovali, podobně jako webové stránky obce. Problémů si všiml i týdeník 5plus2 Znojemsko, který vydává AGF Media, a.s. Ten celý problém shrnuje a doplňuje o stanovisko policie.
I když je vyčíslená škoda poměrně nízká, neznámému vandalovi hrozí za trestný čin poškozování cizí věci podle trestního řádu až jeden rok za mřížemi. Přitom podle policejní mluvčí sprejerství ubývá. "Tak rozsáhlé případy, jako je ten z Božic, jsou ojedinělé," říká mluvčí znojemských policistů Lenka Drahokoupilová.
A relativní je to i s relativně nízkou škodou. Jak v  článku upozorňuje místostarosta obce Jiří Čada: "Třeba z plastových košů nemáme šanci barvu dostat. Budeme muset koupit nové. Jeden přitom stojí 1500 Kč."
K článku je připojená i fotografie božické návsi s "vyzdobenou" dopravní značkou.
K tomu bych jenom dodal, že na podobně "upravenou" značku, která stojí na druhém konci této autobusové zastávky (je na fotografii vlevo v pozadí), jsem upozorňoval již někdy před třemi roky. Bohužel bez odezvy. Minimálně Správě a údržbě silnic by to nemělo být jedno.
Více můžete přečíst na http://znojmo.5plus2.cz/.

                     Ladislav Nevrkla

2 komentáře:

  1. Myslím, že není až tak úplně těžké zúžit okruh možných viníků, kteří by někde sprejovali hesla typu "Antifa" na skupinku našich spoluobčanů... Ale nebudu tu anonymně bez důkazu nikoho obviňovat :))))

    OdpovědětVymazat
  2. punk,s not dead :D :D :D :D

    OdpovědětVymazat