sobota 10. srpna 2013

Dorostenci deklasovali svého soupeře

"Pane Nevrkla, tak jak se vám líbil dnešní fotbal?" ptal se mě po utkání jeden z aktérů dnešního úspěšného vystoupení našich dorostenců. "To víš, že líbil," opáčil jsem s úsměvem. Líbil se samozřejmě nám všem, a to nejen kvůli jednoznačnému výsledku.
Až na výjimky jsme podali maximálně dobrý výkon. "Ta osmička měla víc přihrávat," říkal mi po utkání hlavní sudí Jozef Števica. I on svým výborným výkonem přispěl ke zdárnému průběhu utkání. Je pozorný, má výborný cit pro hru s má respekt. A když už se to někomu nezdálo a nepomohly domluvy, objevila se v jeho ruce i karta.
Božice - Rakšice 11:1 (4:1)
Kdybychom v první půli hráli soustředěněji, mohli jsme vést i daleko více. Snaživý soupeř dobře koučovaný trenérem a povzbuzovaný diváky z Rakšic snížil dokonce na 2:1. Na víc však v dnešním utkání neměl.
Podrobnosti popíšu zítra, teď jenom přidám úspěšné střelce branek: Lukáš Svoboda - 3, Sláva Urban - 3, Matěj Zifčák - 2, Kamil Hanzal, Michal Švéda a kapitán Roman Šob po jednom.
Začal jsem si psát sestavu - a už jsme se radovali z vedoucí branky. Běžela 1´, zaútočili jsme, míč se dostal ke Slávovi, ten posunul Cigimu a už jsme vedli 1:0. V 6´ střílel Sláva z úhlu k tyči tak dobře, že gólman situaci špatně přečetl a vedli jsme 2:0. V 9´ pálí Roman - míč jenom zazvoní o vnější pravou tyč a v 11´po pěkné akci zakončuje Cigi - mimo ("Cigi, to se dává!").
Jediné zaváhání jsme si vybrali v 16´. Hosté vybojovali roh a po něm snížili na 2:1.
Chvíli se hrálo ve středu a na obě strany, ale pořád pod naší taktovkou. V 26´ centroval Sláva ze standardky přesně Cigimu a už to bylo 3:1. Brzy následovala další pěkná akce a v 28´ jsme díky Slávovi vedli 4:1. Ojedinělá pěkná střela hostů v 36´prosvištěla kolem pravého vinglu. A to bylo v první půli všechno.
Ani druhý poločas nenabízel jiný obrázek. My jsme hráli, individuálně útočili, chtělo to při zakončení více myslet na spoluhráče. Další branky jsme se dočkali až v 56´: Cigi kopal roh a a dobře postavený Michal Švéda zvýšil na 5:1. ještě v téže minutě poslal Sláva do brejku Cigiho, ten napálil míč do tyče tak razantně, že ten se odrazil od nejistého brankáře a pomalu se překulil přes čáru na 6:1.
Pak se postupně do hry podívali naši náhradníci, prvním byl v 60´ Kamil místo Cigiho. V 61´ se blýskl individuální akcí Sláva a přesnou tvrdou umístěnou střelou prostřelil po zemi gólmana hostí na 7:1. V 70´ jsme kopali roh, zahráli jsme ho nakrátko, Kája posunul Slávovi, ten nacentroval do vápna, na míč si výborně naběhl střídající Kamil a bylo to už 8:1. Byli jsme při chuti a diváci si začali žádat: deset!!!
Místo Vojty přišel Matěj Zifčák. Ten byl v 75´ poslán přesným pasem do sóla, které zakončil přesným lobem na 9:1. Podobná akce se opakovala v 76´ a Matěj zvýšil na 10:1! Minutu poté skóroval po spolupráci Matěj - Roman druhý jmenovaný na konečných 11:1. V 80´ ještě Roman pustil na hřiště svého bráchu Radka, který si odbyl premiéru mezi dorostenci. Chvílemi jsme dohrávali až v devíti, když hřiště opustil zraněný Jirka H. a na tři minuty i Michal. Na obrazu hry ani na skóre se ale už nic nezměnilo. Po výborném výkonu jsme zaslouženě vysoko vyhráli a rázem jsme se pasovali na jednoho z velkých favoritů soutěže. A to tentokrát nehráli Martin Zedníček a Adam Egner.

Sestava: Robin Šotkovský - Jiří Čada, Broněk Horáček, Jirka Hanzal - Filip Kresan - Karel Vávra, Roman Šob, Michal Švéda, Vojta Maruštík - Lukáš Svoboda, Sláva Urban. Na lavičce: Kamil Hanzal, Matěj Zifčák, Radek Šob. Trenér Martin Topolčan, vedoucí mužstva Jiří Čada.

Příští zápas: Štítary - Božice SO 17.08. 16:30, HR: Vomela

   Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat