neděle 11. srpna 2013

Fotbal: Máme první bod v trojce. Zaslouženě.

Božice - Horní Kounice B 2:2 (1:0). Vedli jsme brankou Martina Zedníčka, hosté ve druhé půlce otočili díky trefám M. Schmalzbauera a M. Němce na 1:2, o dělbu bodů se zasloužil pohotový Zdeněk Chrenovský, který v 80´ vyrovnal po centru Martina Zedníčka a zmatku před kounickou brankou.
.Asi nejočekávanějším bodem našeho úvodního zápasu byla sestava. Nastoupili jsme takto: Jaroslav Lukáč - Dalibor Tomášek, Jaromír Jandásek, Zdeněk Chrenovský, Roman Šebela - Martin Zedníček, Jiří Škrabal (K), Petr Procházka, Vlastimil Urban - Jan Szabó, Roman Šob. Na lavičce připraveni: Bronislav Horáček, Jiří Himal, Martin Topolčan a Vladimír Sedláček. Kvůli technické chybě nemohl nastoupit připravený Evžen Egner a kvůli zranění Patrik Šotkovský. Trenér Michal Topolčan (jestli měl připravené i kopačky nevím), vedoucí mužstva Roman Himal.

Začali jsme dobře, byli jsme aktivní a oťukávali jsme terén (nejen kvalitní trávník, ale i soupeře). Už v 1´ se zrodila naše první příležitost. Dobře zahrál Ramon, poslal Romanovi, ten Honzovi a ten to zakončil tradičně vysokou střelou nad. Jako jeden z našich pilířů se hned v úvodu představil Čopek ("Dobrý hoši, tak se to hraje!") a v 7´ ukázal své hlavičkářské umění Jara J. (bohužel byl po Zedňově přímém kopu mávnut ofsajd). Jinak se Jara na stoperu snažil po celý zápas zásobovat naše rychlonohé útočníky dlouhými nákopy, popravdě je třeba konstatovat, že se neujal ani jeden! Tady to asi bude chtít změnit taktiku. V 11´ se blýskl Jara L. v brance, ale i tady byl signalizován ofsajd. Kolem 13´ zle zatápěli hráči Kounic našemu krajnímu obránci Daliborovi, stejně jako v 15´, kdy dali opět vyniknout Jarovi L. v naší brance. Tlak hostů v té době narůstal a my jsme jenom s obavami sledovali, aby z toho nebyl penaltový zákrok ve vápně. Situaci vystihuje hlas našeho fanouška: "Kluci, to bylo špatný!" Nedařily se nám ani vysoké nákopy, ani dohrávání míčů. V 18´ odvrátil hrozící nebezpečí hlavou stoper Jara. Škoda, že ve 20´ nastavil Ramonově centru Sláva záda (pokřik od diváků: "Zádama gól nedáš, mladej!"), jinak to byla dobrá příležitost. Chvíli poté poslal Jara J. nákopem dopředu Romana, ten přihrál Slávovi a ten hned pálil. "Škoda, měl jít sám!" Nastala pauza na občerstvení, pro vodu šel ze střídačky Broněk a já zaslechl postesknutí: "To je bek!" "Kdo?" "No ten tady, jak jde pro vodu!"
Běžela 25´, k míči se dostal Zedňa a zdálky zleva nádhernou razantní střelou do pravého vinglu poslal Božice do vedení 1:0! "Výborně Marťo!" Jestli jsem dobře rozluštil svoje poznámkové klikyháky, tak mu přihrával Čopek.
Naši hráči se rozehráli, o střelbu se pokoušel hlavně Sláva, vidět byl i Roman Š. Výborný byl Čopek (32´) a v 35´ zastavil kounický útok ve vápně s přehledem Zdeněk. Příliš se naopak nedařilo Peťovi, který ztrácel velké množství míčů a jeho místo ve středu zálohy je asi ke zvážení do dalších zápasů. Ani střelecké pokusy Honzy Sz. nebyly úspěšné. Posledních pět minut 1. půle se hra přelévala nahoru dolu, naše standardky byly z velkých vzdáleností a tudíž nebyly tak nebezpečné. I když Čopkova střela ve 42´ šla krásně na levý roh a jen těsně minula branku.
V úvodu 2. poločasu poslal Honza levačkou pozdrav gólmanovi a hosté nás ve 48´ ohrozili z VPK. My jsme se pokoušeli zrychlit hru, hosté hráli dobře takticky a třeba nebezpečná jedůvka v 50´ nás docela vystrašila. Podobné to bylo v 53´, kdy se naši dožadovali ofsajdu (AR Karel K. nesignalizoval) po rozehrání standardky a hosté svůj prychlý protiútok zakončili vyrovnávacím gólem. Stav byl 1:1. Tato branka nahlodala naši psychiku, jen ojediněle jsme se dostávali do šancí (např. Čopkem dobře kopnutý VPK z 25 m vytáhl gólman hostí se štěstím na roh), rozehrávali jsme neefektivně středem ("Ne středem hřiště, do čáry, kluci!" zněl apel diváků). Zatímco my jsme hráli v té chvíli ustrašeně, měkce a s nakopávanými balóny, tak hosté hráli efektivně, na jeden dotek a korunovali to v 59´ vedoucí brankou na 1:2.
Následovala další dělovka hostí v 60´ těsně nad a další protiútok jsme zastavili faulem. Hosté nás chtěli dorazit a pojistit si vítězství. Naštěstí jsme měli početnou lavičku a trenér Michal ji začal využívat. Místo vyčerpaného Slávy (měl v nohách celé sobotní utkání dorostu a dneska odevzdal hodně sil) přišel na hřiště Martin Topolčan. Přeskupili jsme pár postů, podobně jako při dalších střídáních, častěji se na hrotu objevoval Jara J. Pak ale zase chyběl vzadu a málem nás to stálo v 66´ život. Jako několikrát v zápase se však vyznamenal výborný Jara L. v naší bráně. Hosté přitvrdili a v 68´ to odneslo Daliborovo koleno. Místo něj přišel na hřiště Vladimír Sedláček. V 73´ pak Petra P. vystřídal Broněk Horáček. Po faulu na Čopka kopal trestňák Jara J., ale chytla ho přitom křeč. Jak sám sarkasticky konstatoval, byl "přetrénovanej". Střídání jsme završili v 77´, kdy Romana Šoba vystřídal Jiří "Dufa" Himal. Zpevnili jsme zadní řady zkušenými chlapy a rozhodli jsme se vyrazit na zteč. Nejdříve po faulu na Broňka poslal Čopek střelu do zdi (stála moc blízko), ale hned minutu poté kopal zleva Zedňa VPK. Kopl ho velmi dobře "do vohně", kde se po střele odrazil míč od hostujícího zadáka k pohotovému Zdeňkovi a ten v 80´ vyrovnal na 2:2.
Vsadili jsme na důraznou obranu a překvapivé výpady. Nejlepší z příležitostí měl ze standardky v 84´ Čopek, kopl to po zemi, ale opět do zdi. Hosté se ještě pokoušeli strhnout vítězství na svou stranu, ale buď to bravurně likvidoval Jara (např. v 88´), nebo faulovali. Např. Martina T. a nakonec zajeli i do našeho gólmana. A tak už se v utkání nic zvláštního nestalo, jenom mě trenérMichal upozornil, že jsem hostům nacvakl na skóre trojku. Asi jak jsem vypínal v 90´ časomíru a měl jsem plné ruce. I hostující trenér s úsměvem konstatoval, ať to tam klidně nechám. Věřím ale tomu, že by se pozorný rozhodčí Bartoš nenechal touto mou chybou ovlivnit. Dělal si přesné poznámky a určitě by mu chyběl střelec páté branky v utkání.
Jak do diskuze připsali Kouničtí, nebyli v nejsilnější sestavě, neboť poslali trio svých hráčů se svým Áčkem do Blížkovic (nevím, jestli střelec obou vítězných gólů nebyl třeba z jejich Benfiky?), ale ani my jsme nebyli v nejsilnější sestavě. A nejen kvůli omluveným hráčům zmíněným v úvodu.

O víkendu jedeme do Olbramovic. Zápas Olbramovice „A“- Božice NE 18.08. 16:30 HR: Ďurko
Že je to zápas dvou celků, které spadly z okresu ani nemusím připomínat.
                                                                               Ladislav Nevrkla

6 komentářů:

  1. hráč kounic:
    Nechci snižovat kvalitu Božického fotbalu..ale..naší "benfice"chyběli 3 hráči,kteří jeli s "arsenalem" do Blížkovic..Co jsem mluvil s trenérem Béčka,tak špíl vyrovnanej a dělba bodů asi zasloužená..A to nevím podrobnosti..

    OdpovědětVymazat
  2. Napište nám, kdo dal branky Kounic. Musel jsem odjet do práce a nestihl jsem si to zjistit. Díky. (lan) P.S. Božice taky nebyly v úplné sestavě. Takže i tady asi nerozhodně.

    OdpovědětVymazat
  3. Víc k zápasu napíšu z technických důvodů až během pondělního dopoledne. Božice se v nové sestavě viditelně "sžívaly", Kounice působily fotbalověji. A protože se nemůžu dostat do hlavní zprávy, tak chci aspoň vyzdvihnout dva nejlepší hráče Božic: Čopek - Jura Škrabal a Jara Lukáč v bráně.(lan)

    OdpovědětVymazat
  4. hráč kounic
    branky H.K.:
    Schmalzbauer M.,Němec M.

    OdpovědětVymazat
  5. Bylo to lepší, ale je jěště hodně co zlepšovat. Hodně zkažených nahrávek a odevzdaných míčů, útok byl téměř nulovej, tam se musí udělat změna. Petr P. není špatnej fotbalista, ale musí se mu najít jiný místo, ve středu pole to momentálně pro něj není. Málo se hrálo po křídlech, Ramon i Zedňa by toho ukázali mnohem víc. Ramon měl spoustu náběhů a nedostal míč, přitom od začátku bylo vidět, že jim může zle zatápět. Dobře řešil situace Jara J. na stoperu. A opravdu dobře zahrál Čopek.

    OdpovědětVymazat
  6. A v neděli už může nastoupit Evža a Žilda. (lan)

    OdpovědětVymazat