středa 15. ledna 2014

Vinohradnice slaví devadesátku: Blahopřejeme!

Oslavit nádherné životní jubileum přišly za svou dlouholetou spolupracovnicí paní Miladou její kamarádky a bývalé kolegyně. Měl jsem tu čest být na chvíli mezi nimi a věřte, že jsem se mezi těmito ženami cítil jako ve výborné srdečné společnosti.
Hovor se stočil tam či onde, na něco se vzpomínalo nad starými fotografiemi. "Byly jsme výborná parta, pomohly jsme si, vyšly jsme si vstříc, když bylo třeba, zaskočila jedna za druhou, vzpomínaly s nostalgií i úsměvem všechny. Ve vinohradech i v sadech. A těch receptů, co jsme probraly a podle nich vařily i pekly. Takové boží milosti jako uměla paní Milada však neuměla žádná z nás, přiznávají s uznáním k velmi oblíbenému a ceněnému křehkému masopustnímu cukroví!
Paní Milado, ať vám zdravíčko slouží, ať si ještě užíváte radostí života ve společnosti rodiny i přátel a ať se ve zdraví a pohodě setkáme při příštích kulatinách.

                       Ladislav Nevrkla

Z archivu oslavenkyně paní Milady Cupalové jsme vybrali několik fotografií. Pamětníci můžou poznávat (a napsat):



2 komentáře:

  1. Přidávám se ke gratulaci k opravdu krásnému jubileu. Paní Cupalovou znám od svých dětských let (přicházela jsem do styku s její dcerou Zdenou).
    Co se týká fotografií, tak zcela všechny určitě neznám, ale které jsem poznala tak tu uvedu. Fotografie č. 2: horní řada- pí. Šenkeříková, Zezuláková, dole: pí Benešová, Drmolová, Cupalová, Janečková, Krátká, - . Děti: myslím si, že ta vpravo je Lída Krátká. Fotografie č. 3: -, Cupalová, Anka Cabáková (moje švagrová), Běta Michalová, Lída Raušerová, -, -, skloněná pí. Sigmundová, dále pak Vlasta Páralová-Fojtíková. Více bohužel nevím. (me)

    OdpovědětVymazat
  2. Na foto č. 1 v první řadě vedle paní Krátké, myslím, že je paní Novotná.
    Na foto č. 2 je 1.zleva Marcela Michalová - moje spolužačka a vedle Lídy Raušerové stojí Helena Raušerová.(miš).

    OdpovědětVymazat