čtvrtek 30. května 2019

Na co čeká Správa a údržba silnic v Božicích?

Tuto otázku si klade každý, kdo už několik let jezdí po nedůstojně rozbité silnici II. třídy od kruhového objezdu u sýpky směrem k mostu přes Jevišovku. Nejkritičtější situace je před Kašpárkovým a Zifčákovým.


Tam se pravidelně propadá kanál nad vodovodní přípojkou. Je to samozřejmě nepříjemné nejen pro uživatele silnice, ale i pro ty, co v blízkosti bydlí. Obrubníky zde byly položeny nesmyslně vysoko, navíc zde byly vytvořeny zbytečné zelené pásky, takže ti, co zde bydlí, nemají kde pořádně zaparkovat. Navíc je komunikace poslední dobou velmi frekventovaná a nějaký dopravní lapsus je na spadnutí.
Občané se ptají, proč Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje tuto kritickou havarijní situaci neřeší? Proč neudělá důkladné zpevnění nad vodovodní přípojkou a proč část této krajské silnice II/397 (Hostěradice - Jaroslavice) zůstává v takovém bídném stavu, v jakém ji vidíme dnes a denně? Otázka směřuje i k božické radnici: Je nějaký zásadní důvod, proč se uvedená silnice neopravuje? A proč není zařazená mezi silnice, které mají být v dohledné době opravované?

               (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat