sobota 18. května 2019

Rybářské závody na Božickém rybníku s Česílkem i rekordním tolstolobikem (dopl.)

Tradiční rybářské závody na Božickém rybníku přeložené letos kvůli deštivému a chladnému počasí přilákaly letos téměř 50 dospělých rybářů a 14 dětí. Potěšitelné bylo, že se závody stávají jakýmsi víkendovým rodinným piknikem, protože čím dál častěji soutěží jak dospělí, tak dětští členové rodin. O pobavení návštěvníků se staral letos v premiéře Vodník Česílko s prvky slováckého (nebo kopaničářského?) kroje a hodně návštěvníků sem přišlo kvůli vynikající rybí kuchyni.


O perfektní zajištění akce se zasloužili aktivní členové Rybářského sdružení Božice s podporou nás dalších spolupracujících jedinců, mezi nimiž nechyběli i rodinní příslušníci. Někdo dal k dispozici auto, jiný stan, obec aparaturu, někdo hlídal pitnou vodu, jiný roznášel občerstvení soutěžícím rybářům a sbíral sklo, další hlídali přes noc atd. atd..... Nejvíc si mákli ti, co se točili kolem občerstvení. Takže díky všem se těšíme zase za rok na jubilejním 10. ročníku.

Největší rybu ulovil Václav Nedvěd. Byl to 119 cm dlouhý tolstolobik. V kategorii dětí byla nejúspěšnější rybářkou Adéla Strnadová. V hlavní soutěži dospělých si pro ocenění přišli:
1. Martin Miloš 444 cm
2. Pavel Skopal 417 cm
3. David Mlčúch 256 cm

Chytali se kapři, cejni, zmíněný tolstolobik a sem tam i nějaká ta mřenka....

                      (lan)



























































































Žádné komentáře:

Okomentovat