neděle 26. května 2019

Zajímavá retro výstava ve Skalici

Když už jsme odcházeli z areálu Selského dvora ve Skalici k našemu zaparkovanému autu, všiml jsem si velkého transparentu na zdi domu VÝSTAVA a šipky, která nás směrovala opačným směrem, než jsme původně zamýšleli odejít. A byl jsem překvapen zajímavou výstavou artefaktů, fotografií a dalších sběratelských předmětů.


Při odchodu jsem se optal jednoho místního občana, kdože to stojí za tímto počinem a dostalo se mi odpovědi, že pan Bobek. Neznám pana Bobka, ale na webu obce Skalice jsem si našel aspoň tuto informaci:
  • Po komunálních volbách převzal 27.11.2006 vedení obce A. Buchta jako uvolněný starosta obce. Za jeho působení se mu podařilo zabezpečit opravu Obecního úřadu včetně zasedací místnosti a vybavení nábytkem, opravu veřejného osvětlení, získat bezplatným převodem od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových bývalou usedlost po panu Karlu Kochovi, která byla přebudována na Selský dvůr a to vstupní objekt ve kterém jsou klubovny, které jsou hojně využívány mládeží, místními spolky, maminkami s dětmi a ženami. Dvorní trakt byl přeměněn na kulturní středisko ve kterém se odehrávají veškeré společenské akce, výstavy ČSCH Skalice, Burza okrasného ptactva, poutě, posvícení, výstavy automobilových, motocyklových veteránů a traktorů i po domácky vyrobených. O veškeré tyto kulturní a společenské akce se stará pan Milan Bobek místostarosta, za což mu patří velké uznání a dík.
Určitě vás tedy nepřekvapí, že se určitě v brzké době s panem Milanem Bobkem rád osobně seznámím, protože už teď vím, že je to člověk podobné "krevní skupiny", jaké jsem já.

Pořídil jsem pár snímků z výstavy, abyste si udělali aspoň nějakou představu, čemu se sběratel pan Milan Bobek ze Skalice věnuje.

                   (lan)

K výstavě bych dodal jenom tolik, že místy působily některé panely až kouzlem nechtěného, jak byly vzájemně "zakomponovány". Za všechny třeba vlaječka "40 let socializace zemědělství ŽNĚ LÉTO 1989". Kdyby tak soudruzi věděli, že to byly vlastně poslední socialistické žně!




























Žádné komentáře:

Okomentovat