pátek 28. listopadu 2014

Proč nezpíváme v Božicích koledy???

V Božicích má sborový zpěv dlouholetou tradici. Je proto zvláštní, že se žádný z věhlasných pěveckých sborů za celá léta nezapojil do akce Deníku Rovnost Česko zpívá koledy.
Právě před chvílí jsem si přečetl, že klienti soukromého šanovského domova seniorů Anavita - v němž mimochodem pracují současné či bývalé božické občanky - se s nadšením připravuje  na 10. prosinec, kdy bude celé Česko zpívat koledy, a připadal jsem si tak nějak nesvůj.
Možná by bylo dobře, kdyby si naše pěvecké sbory stouply za jeden pultík a přitáhly nás obyčejné občany do ulic. Bylo by nám tam dobře. Halelujáh, trámvaje!!! (Kdo znáte Hutku, víte , o čem píšu).

                      (lan)

PS.: S pracovníky zařízení už při kytaře pilně trénují české koledy, aby si je mohli 10. prosince úderem 18. hodiny zazpívat s tisíci dalšími lidmi po celé republice. S těmi, kteří se stejně jako oni zapojili do projektu Česko zpívá koledy, který pořádají redakce regionálního Deníku Rovnost. „Kdo tak v těchto dnech zabrousí v Šanově k našemu domovu ve Viniční ulici, může se s desítkami seniorů zapojit do pilování oblíbených vánočních songů Nesem vám noviny, Pásli ovce Valaši nebo Vánoce, Vánoce přicházejí," podotkla mluvčí ANAVITY Hana Raiskubová.
„Jsem nadšená, Vánoce a koledy přímo miluji," netajila se šestaosmdesátiletá Danuše Pavlů. K desítkám seniorů se v příštích dnech připojí s tréninkem i děti z mateřské školy v Hevlíně. „Přijedou k nám do zařízení na takový malý workshop a tak jsme si řekli, proč ne?" zapojí do projektu i mrňata z nedaleké obce pracovnice šanovského domova Jana Tesařová.

Nemám k tomu co dodat. Jenom si říkám, proč něco podobného nejde u nás v Božicích. A můžete po mě házet kamenem.

2 komentáře:

  1. Třeba si zazpíváme zítra u stromku, když vám to tak schází

    OdpovědětVymazat
  2. Presne.V nedeli u skoly a muzete zpivat.A nebo potom v kine Marta kolem 13teho.

    OdpovědětVymazat