pondělí 10. listopadu 2014

Volby 2014: Jak jde život v okolních obcích (akt.12.11.)

Od konce minulého týdne se rozeběhl kolotoč ustavujících zasedání nových zastupitelstev. Zatímco u nás mělo zasedání velmi rychlý a komorní ráz, jsou kolem nás obce, kde to bylo podstatně dramatičtější a někde tak, že není jasné, jak to bude dál.
Z obcí DSO Niva byla povolební matematika nejzajímavější v Břežanech a v Mackovicích. V Břežanech se novou starostkou stala poprvé žena, a to šestatřicetiletá Jana Surovcová, dosud  zástupkyně ředitele ZŠ a vedoucí učitelka MŠ. Byla lídryní strany, která ve volbách obsadila 2. místo a získala 3 mandáty. Koalici vytvořila se třetí stranou v pořadí se dvěma mandáty. Vítěz voleb - Sdružení nestraníků (se čtyřmi mandáty) - vedené dlouholetým starostou Josefem Rebendou tak skončilo v opozici.
Ani vítěz voleb v Mackovicích - HASIČI - vedený dlouholetým starostou Karlem Ondráčkem to prý nemá v "povolebním mariáši" jednoduché. Budeme čekat na aktuální informace. Stejně tak je sledované ustavující zasedání zastupitelstva v pondělí 10.11. v Troskotovicích. Zasedání se koná v netradiční hodinu - v 10 hodin dopoledne.
Nové vedení obce je v Hevlíně a v Hodonicích, staronové pak ve většině okolních obcí včetně naší spádové obce, města Hrušovany n. Jev., kde pozici starosty obhájil Miroslav Miloš.

                                          (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat