úterý 16. října 2018

K..va, to mi nedělééé!!!

Jak dlouho bude tento "antoníček"
ohrožovat chodce? A kdo za to nese
odpovědnost?
Volně navazuji na dávnější historku z Božic. Jeden z našich spoluobčanů se domů pravidelně vracíval stále stejnou prašnou cestou, stále stejnou zkratkou. Až jednou ....



...až jednou narazil! Jda se sklopenou hlavou posuvným širokým krokem narazil hlavou do pevného předmětu. Lépe řečeno narazil do příčně stojící dodávky. "K..va, to mi nedělééé!" byla jeho slovní reakce po nárazu a následném pádu. Naštěstí se mu nestalo nic vážného....
Podobně ale může dopadnout každý z nás, kdo půjde podobně nepozorně nebo roztržitě po novém chodníku kolem vojenské bytovky.
Chodník krásný, široký....ale jedna chybička se tam vloudila a já bych potřeboval světoznámého českého spisovatele Karla Čapka, aby se nad problémem zamyslel a hodil na stůl varianty možného řešení.
V třetině chodníku trčí totiž v chodníku "antoníček". Velmi potřebná součást našich domácností, ale v tomto případě i velmi nebezpečná. Třeba pro naše koleno nebo v případě dítěte i tvář nebo nos. A božický občan se ptá: "Kam s ním?" nebo "Co s ním?"

               (lan)

15 komentářů:

  1. A to bylo takhle zkolaudováno? Tuším,že už více než rok tudy chodíme se slovy" dávej pozor na ten sloupek". Škoda, že tudy nechodí představitelé obce, třebas by to řešili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Představitelé obce tudy chodi!! Chodník je dost široký ..

      Vymazat
    2. Divná odpověď nemyslite?

      Vymazat
  2. Ne. Odpověď normální a logická. Spíš mě zaráží, že se o takové kravině vůbec píše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak.. Řeší se tady už úplný nesmyslný věci . Kde co vyhrabat a hlavně nezapomenutelný dodatek na představitelé obce:) to musi být

      Vymazat
  3. Vy taky nemusíte kvůli každé kravine bránit představitele obce. Nejsou snad nedotknutelní?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč nedotknutelni:) tady nejste ve filmu:) :) samozřejmě že jsou.. Ale nemyslite že toto už jsou nesmysli co se tady řeší :) bráním proč by ne.. Taky sem je volil a nestydím se vůbec za to

      Vymazat
  4. Jen jste se jistě omylem zapomněl podepsat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč bych se podepisoval:) nejsem jedinej.. A to že napíšu svůj nazor podpis nepotřebuji.akorát mě vadí proč se tady pořád musí otírat o představitelé obce..většinově vyhráli tak to asi někomu leží v žaludku :)

      Vymazat
  5. Vrazit do tohoto sloupku s kočárkem taky není žádná výhra!!! Snad s tím někdo něco udělá. Dělat, že to nevidíme nebo že je to kravina není moc dobrý řešení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si že kočárek se tam úplně normálně vejde.. Sám jsem tam jezdil je to opravdu široké dost.lidi někdo něco napíše a hned se toho chystáte!!a udělali jste něco proto aby se s tím něco udělalo:)nebo si stěžujete až teď a tady:) :)

      Vymazat
  6. Nikdy nikomu nic nevadí, ale jak na to pan Nevrkla(nic proti Vám) upozorní, tak to najednou všichni vidí a hrozně jim to vadí. Ale že, kolem toho ( a nemyslím jen ten sloupek teď) chodí dnes a denně několik let to neviděli .
    A o představitele obce se otírat nehodlám. Nevolil jsem je, tedy ty vítězné, ale respektuji.
    Mimo to nemyslím si, že v naší obci jde o volební program, tady se volí podle lidí, nebo chceteli podle obličeje.
    Volební program? K čemu. Všichni víme co je potřeba zlepšit a udělat. A ani to jinak dělat nejde. Co je nutné se udělat musí, co ne počká až na to bude výhodná či vhodná příležitost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc pěkně napsany.. A pravdivě

      Vymazat
    2. Tak mě to třeba vadí, od mojí první cesty kolem antoníčka po chodníku hned po dokončení chodníku.
      A taky že si na to postěžujem, ale maximálně tak mezi známými a v kruhu rodinném.. Kam s tím a za kým tak jako jít??? Kdo si myslíte, že je na vás zvědavý s takovouto "drobností". A kdo má čas neustále na něco upozorňovat?
      A to , že na to pan Nevrkla upozorní na jeho blogu je jedině dobře, protože se mohou ozvat všichni ti kdo to vidí stejně. Dostane se to takto k zodpovědným a snad se chytí za nos....
      Všechny nespokojené hlasy se k nim dostanou najednou.

      Vymazat
    3. V kruhu rodinném toho hodně vyřešíte.a o tom to je.. Napíšete drobnost a že nemáte čas to řešit toto je logika:) však tady se to vyřeší.dokonce vám vadí celý chodník!?co je na něm špatného?

      Vymazat